Nachtwacht stelt ‘Het Vampierenbal’ voor in CC Asse, maar komt ook naar De Panne en Oostende

© PADI/foto's Sandro
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

In CC Asse stelde Nachtwacht de première voor van ‘Het Vampierenbal’. Deze theatervoorstelling werd al enkele keren uitgesteld wegens corona, maar eindelijk was het zover. Goed nieuws voor de West-Vlaamse fans, die Asse wat te ver vonden. Nachtwacht komt met ‘Het Vampierenbal’ immers ook naar het Proximus Theater in De Panne en naar Kursaal Oostende.

Leg die Playstation langs de kant, sluit Netflix maar even af, het is tijd om inderdaad terug naar buiten te komen. Studio 100 biedt ons een familiemusical aan: Nachtwacht in een theatershow! We krijgen de kans om de helden van de tv-serie ‘in het echt’ te zien op het podium. Zeker voor de kinderen is dit toch wel fantastisch om mee te maken. Je kon het merken aan de pakjes van de vele kinderen in de zaal die verkleed als Keelin, Wilko en Vladimir toekwamen. Dolenthousiast om hun drie helden echt live te zien.

Het verhaal: Vlad heeft de eer om een vampierenbal te organiseren en krijgt hulp van zijn vrienden. Het kasteel van zijn oom Baldric is de perfecte locatie hiervoor, maar er gebeuren rare dingen: vreemde geluiden, een kroonluchter die naar beneden valt, enz…Ze denken eerst aan een klopgeest. Ze ondervinden echter dat er een wezen woont die hen daar weg wil. Ze zullen hun krachten moeten samenbundelen om dit wezen te ontkoppelen van het kasteel en terug te sturen naar de onderwereld.

De cast betrekt het publiek in de raadsels die moeten opgelost worden om dit avontuur te overleven. Het valt mij op dat de kinderen de liedjes van de show vlekkeloos meezingen en stiekem dansen de ouders ook wel een beetje mee met de vampierendans. De show wordt beheerst door mysterie, en gekruid door humor en leuke liedjes. De afwisseling hiervan is op de kinderen hun niveau gemaakt en sleept hen echt mee in het verhaal.

Hoe slagen ze erin om de televisieshow, die heel wat special effects bevat over te brengen in theater? Wel, door slimme trucjes met belichting en rook te gebruiken zitten we inderdaad in hun magische wereld van elfen, vampieren en weerwolve. Kudos aan de techniekers die dit voor elkaar hebben gekregen. Af en toe hebben de drie vrienden hulp nodig van de zaal met bijvoorbeeld een toverspreuk, en de kinderen helpen enthousiast mee. Het blijft iets magisch als je dochter vanuit haar stoel mee helpt toveren om Keelin te helpen met haar spreuk. Als de bedenker van deze show meeleest: wel, uw show slaagt erin onze kinderen de magie en fantasie van Nachtwacht in het echt mee te beleven, en hun superhelden live te zien. Zo leren ze terug, na een lange periode thuis te zitten, de magie van het theater. In deze show kan je dit wel letterlijk nemen, maar op het einde gaan we naar huis met een belevenis vol emotie. We hebben een beetje gegriezeld, gelachen en waren verwonderd. Maar vooral waren we blij dat Nachtwacht er was om ons te beschermen, straks slapen we gerust: onze helden waken over ons. (PADI & Sandro)

Proximus Theater Plopsa De Panne op zaterdag 16 en zondag 17 oktober, telkens om 10.30, 13.30 en 16.30 uur – Kursaal Oostende op zaterdag 20 november om 10.30 en 13.30. Nachtwacht is ook present in CC De Plomblom in Ninove (zaterdag 9 oktober), Trixxo Theater in Hasselt (zondag 31 oktober en maandag 1 november), Stadsschouwburg in Antwerpen (woensdag 3 november), Capitole Gent (zaterdag 13 november). www.studio100.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.