Mario Lan en echtgenoot Nico Van Haute uit Harelbeke waren voor eerste keer te gast op Het Schlagerfestival in Hasselt

Laura Lynn tussen Mario (links) en Nico. © PADI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Op uitnodiging van zangeres Laura Lynn uit Ardooie waren Mario Lan en echtgenoot Nico Van Haute uit Harelbeke op vrijdagavond voor de eerste keer present op Het Schlagerfestival in Hasselt.

“We maakten er een tweedaagse van en verbleven één nacht in het Radisson Hotel in Hasselt. Op zaterdagmiddag zijn we nog gaan lunchen, samen met Laura en haar mama Kristien, en dit vooraleer zij terug naar Het Schlagerfestival gingen. We babbelden wat bij en vertrokken daarna terug naar West-Vlaanderen. Ik ben wel familie van zanger Michael Lanzo, maar niet van Laura Lynn die ik wel al ken van de Showbizzschool in Oostende. We traden ook veel samen op toen ik nog zong. Het klikte vanaf ’t eerste moment tussen ons. Ik sta al jaren niet meer op een podium. Recent deed ik Laura wel een plezier door op haar fanbal in Salons Mantovani in Oudenaarde de presentatie voor m’n rekening te nemen. Ik vond dat zelfs leuk, maar daar zal het ook bijblijven. Ik ben niet van plan om terug op te treden.”

Nico en Mario aan de kindermolen, jawel... ook die staat opgesteld op Het Schlagerfestival.
Nico en Mario aan de kindermolen, jawel… ook die staat opgesteld op Het Schlagerfestival. © PADI/Jens

“Tijdens Het Schlagerfestival bemerkte ik dat de mensen genoten van opnieuw zich te kunnen uitleven op een groot evenement. Ik keek ook mijn ogen uit hoe speciaal de bezoekers zich hadden verkleed. Dat heeft me aangenaam verrast. De avond zelf was perfect georganiseerd volgens de coronamaatregelen, waarvoor een dikke pluim voor de organisatoren. Voor wie we kwamen supporteren? Uiteraard voor Laura Lynn, die als tweede artiest optrad na Yves Segers, die het publiek direct meehad. Het optreden van Laura was afgewerkt. Ze straalde. Haar stem klonk loepzuiver en ze had de zaal direct mee. Ik ben enorm fier op haar prestatie. Ze stond er als enige vrouw, maar ze kon wel haar mannetje staan tussen al die mannelijke collega’s. In de backstage kwam ik ex-collega’s tegen, zoals Bart Kaëll, Luc Appermont, Yves Segers, Willy Sommers en Davy Gilles. Het was leuk om hen eens terug te zien en een praatje ermee te kunnen slaan.” (PADI)

Mario en Nico tijdens Het Schlagerfestival in Hasselt.
Mario en Nico tijdens Het Schlagerfestival in Hasselt. © PADI/Jens

Vrijdag 29 en zaterdag 30 oktober: laatste edities van Het Schlagerfestival in Hasselt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.