Klaasje van K3 “Ik ben heel benieuwd wat mijn toekomst me zal brengen”

In amper 24 uren tijd schreven zich al méér dan 3.778 opvolgsters en opvolgers in, waaronder 1/3 jongens, die de plaats van Klaasje van K3 willen innemen. Voorwaarden om je in te schrijven : ouder zijn dan 18 jaar en je moet drie shows per dag aankunnen. Klaasje gaat natuurlijk nog mee op tournee, maar normaal gezien is het eind dit jaar voor haar voorbij en kan ze zich focussen op haar nieuwe (muzikale) toekomst.

Klaasje met een blik vooruit, al denkend aan haar toekomst.© PADI/Daniël
Klaasje met een blik vooruit, al denkend aan haar toekomst.© PADI/Daniël

Net na de persconferentie bij Studio 100 in Schelle sloegen we een korte babbel met Klaasje. Hoelang zat het al in haar hoofd dat ze wilde stoppen met K3 en dat ze dus die stap zou zetten ? “Ik kan geen exact moment zeggen dat ik eraan begon te denken. Ik zat natuurlijk al een tijdje met m’n afscheid in mijn hoofd. Ik wil immers ook nog andere dingen doen in m’n leven. Maar in de kerstvakantie van 2020 is dan de beslissing gevallen en besloot ik het kenbaar te maken.”

U zei ‘nog andere dingen’ doen, maar toen ik u net hoorde praten weet je nog niet wat je gaat doen. Is het geen risico om zomaar te stoppen, zonder te weten wat de volgende stap in je leven zal zijn ?

Klaasje : “Ik hoop echt dat ik mag blijven acteren en presenteren. Ik ga mij daarop enorm focussen. Met mijn achtergrond als musicus hoop ik dat er ook deuren zullen opengaan. Misschien kan ik wel iets doen met kinderen en klassieke muziek ? Zoiets zie ik wel voor me. Het belangrijkste is gewoon dat ik zelf op ontdekkingstocht wil gaan om te zien wat de toekomst mij kan brengen. Natuurlijk weet je dat nooit zeker, want je hoopt dat de mensen je blijven volgen. We zullen zien, niemand heeft een glazen bol. Ik ben dus heel benieuwd wat mijn toekomst me zal brengen.”

Was het een moeilijke beslissing ?

Klaasje : “Ja, een heel moeilijke beslissing. Je hoopt sowieso dat het positief eindigt voor beide kanten. Ik hoop heel hard dat K3 doorgaat. Met het concept K3 is helemaal niets mis mee. Ik hoop dat ze een goed K3’tje vinden en voor mezelf hoop ik ook op een mooie toekomst. Ik heb er ongelofelijk veel zin in om zelf dingen te maken en op een andere manier invulling te geven in m’n leven.”

Gert bij Marthe, Hanne en Klaasje.© PADI/Daniël
Gert bij Marthe, Hanne en Klaasje.© PADI/Daniël

Had je schrik om dat nieuws te melden aan Gert ?

Klaasje : “Nouja, ik had er zelf al veel over gesproken met Marthe en Hanne. Ik lichtte ook iedereen zelf in van het team, dus Gert ook die mij begreep. Binnen het bedrijf heb ik van iedereen eveneens heel veel begrip gekregen. Ik ben er dankbaar voor.”

Ligt je toekomst in Vlaanderen of leg je de focus op Nederland ?

Klaasje : “Daar heb ik eigenlijk nog niet over nagedacht. Het lijkt me allebei heel erg leuk. Ik heb hier in Vlaanderen een hele leuke tijd meegemaakt. Ik werkte met lieve collega’s en heb vrienden ontmoet. Ik hoop dat ik het in beide landen mag gaan doen.”

Hebben jouw twee K3-vriendinnen je niet overtuigd om verder te doen ?

Klaasje : “Ja, ze hebben dat geprobeerd, maar uiteindelijk hadden ze respect voor mijn beslissing. Ze snappen het en juist omdat ze me zo goed snappen weten ze wel waarom ik die behoefte heb. Ik ben héél erg dankbaar dat ze me bij mijn beslissing hebben gelaten.”

Nu nog één jaar actief, zie je dat zitten ?

Klaasje : “Het lijkt me heel fijn om nog een moment te hebben met de fans en nog ten volle te genieten van wat K3 te bieden heeft.” (PADI)

Alle kandidaten kunnen zich nu aanmelden via studio100.com

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.