Kinderen bouwen bevrijdingsfeest op de schoolbanken

Jens (links) en Pieterjan van BlitZ© PADI
Jens (links) en Pieterjan van BlitZ© PADI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

De superhelden Jens Declerck uit Meulebeke en Pieterjan Beheydt uit Otegem alias BlitZ roepen alle basisscholen op om op vrijdag 4 juni de boeken één uur vroeger neer te leggen om mee te doen aan het superhero-uurtje.

De cijfers liegen er niet om. Ook bij jongeren en kinderen is de mentale gezondheid het afgelopen jaar erg op de proef gesteld door de corona epidemie. Het in het water zien vallen van de schoolreis, leuke uitstapjes, feestjes met vriendjes of het ongeremd kunnen samen spelen… Naast de vele helden in de zorg waren ook onze eigen kinderen echte superhelden. De jongens van het muzikale duo BlitZ roepen alle basisscholen op om vrijdag 4 juni de boeken een uur vroeger neer te leggen en mee te doen aan het superhero-uurtje. Met een interactieve radioshow vol verzoeknummers van de leerlingen, juffen en meesters maken de superhelden van BlitZ er één groot feest van om iedereen te bedanken. De leukste scholen maken zelfs kans op een coronaproof optreden op de speelplaats. Afsluiten doet BlitZ met één grote online apotheose waar de jongens het record van de grootste livestream met kinderen willen verbreken door met alle scholen samen de superheroes-dans te doen.

Iedereen superheld

BlitZ onderging onlangs een grote metamorfose naar superheroes. De gelijknamige single ’Superheroes’ is een zeer aanstekelijk nummer met een heel vrolijke videoclip voor de jongste superhelden onder ons. Met het nummer willen de jongens van BlitZ ook aantonen dat iedereen de afgelopen maanden een superheld was. “We waren al een aantal jaar aan het nadenken hoe we met BlitZ nog een aantal jaren verder kunnen doen. Aangezien we beiden erg creatief zijn en er altijd vernieuwing willen in houden maar tegelijkertijd ook herkenbaarheid voor kinderen, kozen we ervoor om nieuwe karaktertypes te maken. Een nieuwe single, website, videoclip, strips, een internet tv format én een gloednieuwe show waarmee we deze zomer willen rondtoeren, allemaal in het teken van superhelden. We kijken alvast uit naar de komende jaren’’, aldus Pieterjan en Jens van BlitZ. (PADI)

De single ‘Superheroes’ is nu te streamen op Spotify en Apple Music en te bekijken op YouTube.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier