Jurgen Demortier van SDL Events gaat de baan op met een professionele trailer

Jurgen Demortier zit op het podium van zijn nieuwe trailer.© PADI/Daniël
Jurgen Demortier zit op het podium van zijn nieuwe trailer.© PADI/Daniël
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Ken je Jurgen Demortier uit Hooglede (Gits) niet ? Misschien toch wel. Fanaten van de Vlaamse muziek kennen die persoon zeker en vast, want tijdens de optredens van Christoff, Lindsay, Laura Lynn zit hij of één van zijn medewerkers altijd aan de knopjes te draaien, zodat het geluid goed is. Van zodra de Vlaamse artiesten op events weer in openlucht optreden, zullen ze ongetwijfeld kunnen zingen of dansen op de nieuwe trailer van Jurgen. Deze trailer kocht hij aan in Duitsland. Het nieuwe paradepaardje van SDL Events (Studio Dancelight) is 13 meter lang.

Jurgen (42) zit al ruim 25 jaar in de muziekwereld. “Het begon met een discobar. Ik speelde op veel bruiloften. We lagen vast in Park Rodenbach in Roeselare. Later leerde ik Freddy Hoornaert van Studio Crocodile kennen. Dankzij hem leerde ik mij job goed kennen. Via deze weg kwam ik terecht in de artiestenwereld. Ik werkte samen met o.a. Christoff & Lindsay. Voor Bart Kaëll en Luc Appermont mocht ik alle aperitiefshows verzorgen. We waren dus al goed thuis in die wereld, maar vorig jaar was er daar plots corona. Ik zat met veel vrije tijd. Ik ging op zoek op ‘t internet en vond een eventtrailer in Duitsland. Ik ben direct gaan kijken. In juli 2020 kocht ik die trailer aan en begon ik die te renoveren. Organisatoren kunnen onze trailer huren. We focussen ons niet enkel op muziekevenementen, maar ook op wielerwedstrijden, voetbalevents, rallyvoorstellingen, enz. De trailer heeft een videoscherm, er is geluid, licht, enz. De organisatoren kunnen zonder problemen extra licht of geluid bij ons boeken. Ik wil alvast een dank uitspreken aan de Belgische artiestenbureaus die ons helpen aan werk.”

Was het geen groot risico om dat aan te kopen in een jaar vol corona ?

Jurgen : “Dat was inderdaad wel een risico, maar we hebben goed nagedacht. We weten ook wel dat we in zo’n periode moeten sparen, maar de mensen kijken uit naar feesten. Van zodra het terug mag, zal er constant worden gefeest. Daar ben ik heel zeker van.”

Jurgen met twee van zijn medewerkers, namelijk Ruben (links) en Mario.© PADI/Daniël
Jurgen met twee van zijn medewerkers, namelijk Ruben (links) en Mario.© PADI/Daniël

Wanneer hoop je op versoepelingen ? Natuurlijk zo vlug mogelijk, maar wat denk jij daarover ?

Jurgen : “Ik hoop stiekem al tegen de zomer, tenminste als de cijfers goed blijven. Corona is erg en we moeten zeker denken aan de ouderen. Het is gevaarlijk. Maar ze sloten de horeca en eventsector af. Volgens mij zit daar niet het gevaar. Ik denk dat het meer komt door de kinderen en de jonge generatie die blijven naar school gaan. Daarna bezoeken ze oma en opa en zorgen ze onbewust voor extra besmettingen. In oktober waren we nog als techniekers bij een optreden van Luc Steeno en Christoff in een restaurant. Alles verliep daar coronaproof. Nadien hoorden we daar niets over besmettingen. Neen, de schuld ligt niet bij de horeca of eventsector.”

In het Vlaamse muzieklandschap ben je heel goed thuis. Van wie ben je allemaal de vaste technieker ?

Jurgen: “Ik ben de vaste technieker van Christoff, Lindsay, Luc Steeno en Laura Lynn. Eveline Cannoot en Herbert Verhaeghe doen ook vaak een beroep op onze firma. Natuurlijk kan ik dat niet alleen. Zonder corona zat ik toch aan een 500-tal opdrachten per jaar. Ik kan rekenen op een team medewerkers. Ik doe per dag één belangrijk event waar vooral één van mijn vaste artiesten optreedt, mijn medewerkers verzorgen dan de andere optredens.”

Vertel eens iets meer over de trailer zelf ?

Jurgen ; “Voor ik die trailer aankocht, was hij te zien tijdens wielerwedstrijden in Duitsland voor SWR4-radio. Het voertuig is 13 meter lang. Het podium is 9 meter op 4,5 meter. Er is een VIP- en verkleedruimte waar zes personen kunnen plaatsnemen. In deze ruimte is er ook – indien nodig- verwarming voorzien. Er is eveneens internet. De trailer werd gedeeltelijk ontmanteld en terug gerenoveerd met o.a. nieuwe LED-verlichting, Pas vandaag (vrijdag 19 februari, padi) is hij afgewerkt.”

Jurgen is de vaste technieker van o.a. Christoff, Lindsay, Laura Lynn...© PADI/Daniël
Jurgen is de vaste technieker van o.a. Christoff, Lindsay, Laura Lynn…© PADI/Daniël

Kon je uw nieuw paradepaardje al verhuren ?

Jurgen : “Ja ! House Of Entertainment huurde de trailer al voor drie jaar. Er zijn ook al besprekingen bezig met andere steden, die tijdens de komende zomerperiode iets willen organiseren.” (PADI)

Info : www.sdl-event-trailer.be , info@sdl-event-trailer.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier