JérémieVrielynck schrijft en producet comeback voor bekende Vlaming Timo Descamps

Timo Descamps (links), samen met Jérémie Vrielynck© PADI
Timo Descamps (links), samen met Jérémie Vrielynck© PADI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Al enkele weken zijn de dagen veel te kort voor Jérémie Vrielynck uit Deerlijk. De bijna 21-jarige zanger staat niet enkel met ‘Als Je Hem Achterlaat’ op nummer acht in de Vlaamse Ultratop 50, maar hij is ook tekstschrijver voor andere artiesten, waaronder voor de bekende Vlaming Timo Descamps. Jérémie moet zoveel combineren dat hij soms maar weinig slaapt, maar als jonge kerel is het nu dat hij een tandje moet bijsteken om het op latere leeftijd dan wat rustiger aan te doen.

We kennen Jérémie Vrielynck ondertussen al dankzij zijn doorbraak van het afgelopen jaar. Met zijn laatste singles ‘Alleen Bij Jou’, ‘Slechte Gewoonte’ en ‘Als Je Hem Achterlaat’ scoorde hij drie top10-hits in De Vlaamse Ultratop 50 na elkaar, maar naast zanger, acteur, muzikant, componist, songwriter en multi-instrumentalis is hij ook producer. Jérémie stond in als co-producer bij zowat elke eigen geschreven single en deed soms zelf de mixing en/of mastering. De eerste single met full-productie door Jérémie komt er met ‘Nu Ik Jou Ken’ een nummer van acteur/zanger Timo Descamps die sinds april 2021 een exclusief contract tekende met JV Records, het eigen platenlabel van Jérémie Vrielynck.

Timo Descamps die we nog kennen als bassist ‘Jo’ uit de Ketnet-reeks ‘Spring’ en uit het eerste seizoen van ‘Steracteur Sterartiest’ – waarin hij de derde plaats behaalde – is terug van weggeweest, en hoe! Na een bewogen carrière die hem naast Vlaanderen en Nederland zelfs tot in Amerika bracht is Timo nu helemaal terug. Met behulp van beste vriend en multi-getalenteerde artiest en producer Jérémie Vrielynck – die momenteel hoge ogen scoort met zijn eigen solocarrière en net zijn derde top 10 hit op rij te pakken heeft – dook Timo de studio in om zijn eerste single in tien jaar tijd in te blikken. “‘Nu ik jou ken’ is op twee continenten geschreven, ik ben eraan begonnen in L.A. samen met Astrid Roelants, en heb het met Jérémie afgewerkt in Deerlijk, in het exotische West-Vlaanderen”, grapt Timo. “Het nummer komt recht uit mijn hart en heeft verschillende betekenissen. Uiteraard gaat het over een al dan niet ingebeelde grote liefde die je na lang zoeken eindelijk hebt gevonden, maar er zit voor mij ook nog een diepere laag in. Jarenlang zat ik met een soort ‘writer’s block’. De combinatie van het lang van huis weg zijn, niet meer op het podium staan, mijn mama die lang heel ziek geweest is, waren allemaal dingen die ervoor zorgden dat de creativiteit een beetje werd tegengehouden. Dit nummer gaat dus net zozeer over het terugvinden van jezelf, en in mijn geval ook letterlijk en figuurlijk het terugvinden van mijn stem als zanger en songwriter.” (PADI)

Nu ik jou ken’ wordt uitgebracht op 23 april door JV Records, het eigen platenlabel van Jérémie Vrielynck, en is de voorbode van een lange samenwerking tussen beide artiesten.

http://JVRecords.lnk.to/Nuikjouken

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier