Jérémie Vrielynck scoort met livestream én breekt record in de Vlaamse Ultratop 50

Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Het weekend van zaterdag 20 en zondag 21 februari zal voor altijd een belangrijk en wondermooi weekend blijven voor Jérémie Vrielynck uit Deerlijk. Op zaterdagavond verzorgde hij een livestream, waarop er heel wat positieve reacties waren. Op zondagnamiddag bemerkte hij dat hij een record brak in de Vlaamse Ultratop 50. Met zijn single ‘Slechte gewoonte’ stond hij na 16 weken op nummer 7. Met zijn vorige single ‘Alleen bij jou’ stond hij 20 weken in dezelfde hitparade en was de 8ste plaats zijn hoogste notering. Stoot Jérémie op zondag 28 februari door naar de Top 5 in deze Vlaamse Ultratop 50 ?

‘Pure klasse’ schreef er een bezoeker aan de livestream. ‘Dit is geen eendagsvlieg én op wat een prachtige manier zong hij ‘En Dans’ van Clouseau’, lazen we in een ander bericht. ‘Het was wondermooi’, tokkelde een vrouwelijke fan. ‘Wij horen nog veel van je, want jij gaat het maken in de muziekwereld’ is nog een andere reactie die toekwam in een sms-berichtje. Na de livestream van zaterdagavond werd Jérémie bedolven onder de lofwoorden van de vele fans en sympathisanten, die op zaterdag vanaf 19.30 uur trouw op post waren om de zanger aan het werk te zien. Jérémie bewees niet enkel dat hij goed kan zingen, maar ook dat hij aardig weg kan met het bespelen van de piano en gitaar, zowel akoestisch als elektrisch. En wat bracht Jérémie allemaal voor zijn fans ? Hij begon met zijn eigen single ‘Jij’, gevolgd door ‘Blauw’ (The Scène), ‘Wicked Game’ (Chris Isaak), ‘En Dans’ (Clouseau), ‘Purple Rain’ (Prince), ‘Alleen bij jou’ (eigen werk), Human Nature (Michael Jackson), ‘Controle (Zoë Wees – gezongen met The Voice Kids winnares Jade), ‘Closer’ (The Chainsmokers – Jade & Jérémie), ‘Sorry’ (Justin Bieber) en zijn huidig succesnummer ‘Slechte gewoonte’.

Op zondag 8 november 2020 kwam Jérémie de eerste keer binnen met zijn nieuw nummer ‘Slechte gewoonte’ op 32 in de Vlaamse Ultratop 50. De week erna steeg hij naar nummer 21. Daarna stond hij dertien weken na elkaar tussen de tiende en twintigste plaats. Jérémie hoopte natuurlijk dat ‘Slechte gewoonte’ ook eens in de Top 10 van dezelfde Vlaamse 50 zou staan. Dit is vandaag gebeurd, want hij steeg van plaats 11 op zondag 14 februari naar nu plaats 7 op zondag 21 februari. Deze 20-jarige jongeman uit Deerlijk staat met twee van zijn liedjes ‘Alleen bij jou’ en ‘Slechte gewoonte’ nu al maar liefst in één jaar tijd 36 weken in de Vlaamse Ultratop 50. Een prachtresultaat ! (PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.