Christoff over zomerbar Salida in Roosdaal: “Op drukke dagen doe ik hier 35.000 stappen”

Christoff staat ook op de drukke momenten in voor de bediening. © PADI/Jens
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Zondag om 16 uur, zomerbar Salida in de Rijstraat 16 in Roosdaal. De parking staat goed volg en dat is maar logisch, want de zon schijnt. Van zodra we de gezellige zomerbar betraden, kwam Christoff al naar ons toe om ons te verwelkomen. De bekende Vlaming toonde zelf een tafeltje waar we konden plaatsnemen. En dat is niet het enige wat we Christoff die namiddag zagen doen. Hij bediende het cliënteel, hij ruimde tafels af, hij sprak met bezoekers, hij maakte selfies met diverse aanwezigen, hij bedankte de mensen omdat ze even langs waren gekomen, enz.. In die korte periode dat we er waren, deed Christoff al heel veel stappen. “Weet je, ik ben al drie kilogram vermagerd. Dat is lastig hoor. Op drukke dagen doe ik hier 35.000 stappen”, zegt hij.

Hoe ontstond het idee om met een zomerbar te beginnen? En waarom die locatie?

Christoff: “De locatie kenden we al van vroeger. Mijn mama deed hier ooit feesten. We kennen die mensen dus persoonlijk. We wisten dat ze vorig jaar ook een zomerbar deden, maar ze besloten dat niet meer te doen. De locatie is er, de tent stond er… Buiten de tent en de vloer hebben we alles zelf ingericht. Vorig jaar ontstond al het idee om een zomerbar te openen, indien we niet mochten optreden. Toen was dat onzeker en dus deden we dat niet. In mei jl. kwam die opportuniteit. Mijn agenda stond zo goed als leeg en dus besloten we dat te doen.”

Is dat een nieuwe manier om je fans te ontmoeten?

Christoff: “Deels wel, maar het is vooral een kinderdroom die in vervulling gaat. Ik ben altijd grote fan geweest van ‘Mijn restaurant’ en nu dit mogen doen, dat is geweldig. De mensen zeggen dat ze het cool vinden van mij hier te ontmoeten. Ze wisten niet dat ik hier vaak zou zijn. Het is voor mezelf een andere manier van benadering om mensen te ontmoeten, om mensen bijeen te brengen. En we krijgen een supertof publiek over de vloer.”

Vind je het een verplichting om hier aanwezig te zijn, want jij bent hét gezicht van Salida hé.

Christoff: “Helemaal niet! Onze bar is open van 16 tot 22 uur, de zondag vanaf 12.30 uur. Ik ben hier op donderdag, vrijdag of zaterdag al vanaf 14 uur. Ik help de frigo’s opvullen, tafels dekken… Dit project is het project van Joren een vriend van me, Bert (Berteloot van BMB Agency, padi) én mezelf. Ik vind het leuk van dat te kunnen doen.”

Een eigen immozaak en nu ook een zomerbar. Maakt dat je zomer goed?

Christoff: “Ik ben nu vooral bezig met dingen te doen die ik heel graag doe. Door de corona begon ik na te denken. Voor hetzelfde geld was ik bij de ongelukkigen en lag ik nog in coma. Ik wil nu mijn bucketlist afvinken. Dit is een geweldige opportuniteit om toch mensen te ontmoeten, mensen bijeen te brengen, mensen verstrooiing en plezier te bezorgen, én ook een centje bij te verdienen op een heel leuke manier die ik graag doe én wat aanleunt bij mijn job. Wat dat immo verhaal met mijn zus Lindsay betreft: daar zijn we nog niet volop mee bezig. We zijn nu wel o.a. een financieel plan aan het uitwerken. Dit zijn inderdaad zijsprongen, omdat we niet meer willen afhankelijk zijn van onze carrière.”

Christoff in zomerbar Salida.
Christoff in zomerbar Salida. © PADI/Jens

Wat valt er hier allemaal te beleven? Ik bemerk dat jullie ook geurkaarsen verkopen?

Christoff: “Er kunnen hier 200 mensen plaatsnemen: 100 mensen restaurant, 100 mensen lounge (tapas, cocktails, andere drank). We willen de mensen een echt vakantiegevoel geven. We zijn daar 200% in geslaagd. De mensen zitten in hun eigen bubbel, vertoeven buiten. We werken met topchef De Laet & Van Haver, die zorgen voor heerlijke fingerfood, maar die ook de grote honger stillen met vlees, vis, groenten vers van de grill. Iedereen spreekt vol lof over het eten. We werken met een fantastisch team. We proberen alles goed te managen. Iedereen heeft zijn taak. En inderdaad, we verkopen ook grote en kleine geurkaarsen.”

Is dat een eenmalig project of krijgt dat navolging?

Christoff: “Voorlopig is het een éénmalig project. We zijn begonnen in mei, omdat toen mijn agenda leeg stond. We gaan door tot eind augustus. Voor het restaurant moeten ze vooraf reserveren. Nu is het voor drie weken al volgeboekt. Er komt wel eens een tafeltje vrij. Buiten is het vooral afhankelijk van het weer hé. En wat volgend jaar betreft: dan hoop ik dat m’n agenda terug vol staat.”

Donderdagavond zag ik je aan ’t werk in de Belgium Pier Blankenberge. Hoe voelde het aan om terug te mogen optreden weliswaar toen in een kleine bezetting?

Christoff: “Fantastisch! Door de maatregelen was het zwaar. We moesten vroeg aanwezig zijn. Iedereen moest worden getest. We mochten ook geen begeleiding meenemen en mochten het dorp niet meer verlaten. Maar de sfeer was er toch.”

Hoe kijk je naar de toekomst? De cijfers beginnen terug te stijgen.

Christoff: “Ik ben al twee keren ingeënt. Ik volg het nu zo weinig mogelijk. De ene keer gaat het omhoog, de andere keer omlaag. We zien wel wat het wordt. Dit blijft een emotionele rollercoaster. Ik leef van dag tot dag.”

Als jij in deze zomerbar altijd meedrinkt en ook wellicht meer eet dan gewoonlijk, dan zal dat niet goed komen. Juist?

Christoff (lacht)” : Ik vergeet vaak te eten. Ik ben al 3 kg vermagerd sinds ik hier werk. Het kwam al voor dat ik op één dag 35.000 stappen deed.” (PADI)

Zomerbar Salida, Rijstraat 16 in Roosdaal. Open op donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 16 uur, op zondag vanaf 12.30 uur. Info 0473 62 65 65 – info@salidaybychristoff.bewww.salidabychristoff.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier