Thomas De Witte zoekt zijn weg in peloton

(foto RR)
Redactie KW

De 10-jarige Thomas De Witte zoekt nog wat zijn weg in het peloton. Het is nu zijn tweede seizoen. Door de combinatie met atletiek lukt het hem niet om elke week te gaan koersen.

Dit seizoen koerste Thomas al in Brugge, Pittem en Veldegem en werd er respectievelijk 19de, 15de en 8ste. “Pittem was op zich mijn beste wedstrijd, daar ben ik bijna de hele wedstrijd bij het peloton gebleven. In de andere wedstrijden raakte ik wat sneller achterop”, voegt hij toe. In zijn tweede seizoen merkt de 10-jarige miniem progressie. “Ik durf al meer in groep rijden, wat vorig jaar toch moeilijker was”, verklaart hij.

Op de weg

Papa Nico treedt hem bij: “Op woensdag gaat hij trainen met de club, Litubra Parket-Vanbrabant Technics-Wielerteam Waregem. Tot voor kort reed hij mee met de groep die constant blokjes reed op het industrieterrein, zeg maar de groep van absolute beginners. Nu gaat hij al mee met de andere groep, die de weg op gaat. Om te leren in een peloton te rijden, is dat natuurlijk beter. De trainingen zijn dan ook wat langer, en aangezien hij op de andere dagen van de week weinig aan fietstrainingen toekomt, is dat ook mooi meegenomen. Thomas heeft immers nog een tweede hobby: atletiek, waarvoor hij tweemaal per week traint met atletiekclub KKS Kortrijk. In de winter is dat veldlopen, in de zomer dan eerder pistewedstrijden.”

Atletiek

Welke van beide sporten de Wevelgemnaar – die les volgt in het vijfde leerjaar van de Wijnbergschool – het liefst doet, kan hij op dit moment niet zeggen. “In atletiek haal ik op dit moment wel betere uitslagen, daar sta ik bijna altijd op het podium. In koers is dat niet het geval, maar ik doe het fietsen ook graag hoor.”

Thomas’ volgende wedstrijd zal pas in de zomervakantie zijn, aangezien de miniemen en aspiranten nu enkele weken verplichte rust moeten nemen voor de examens. “Wat mijn volgende koers exact wordt, ligt dus nog niet vast. Op 21 juli staat er sowieso wel een koers van de ploeg op het programma in Anzegem, daar wil ik zeker mijn beste beentje voorzetten.” (RRK)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier