Roeselare pakt uit met dominante zege bij Maaseik en klimt op voorsprong in titelfinale

© VDB

Roeselare heeft dinsdag na het tweede ook het derde duel met Maaseik gewonnen in de titelfinale van de Lotto Volley League. De West-Vlamingen waren in de Steengoed Arena met maar liefst 0-3 te sterk. De setstanden waren 22-25, 19-25 en 24-26. Na drie duels in de ‘Champion Final’ staan de West-Vlamingen 2-1 voor.

Maaseik won donderdag de eerste ontmoeting in de titelfinale met 3-1, zaterdag hing Roeselare in de eigen Tomabelhal de bordjes gelijk (3-1). De ploeg die het eerst drie wedstrijden wint, kroont zich tot kampioen.

Roeselare sloot de reguliere competitie als leider af, voor runner-up Maaseik. De Limburgers bleven de West-Vlamingen dan weer wel voor aan kop van de Champion play-offs. Daardoor speelt Maaseik van de vijf mogelijke duels in de titelfinale er drie in eigen zaal.

Maaseik strijdt voor een zeventiende landstitel, een eerste sinds 2019. Roeselare hoopt op een vijftiende kampioenschap. Vorig jaar pakten de West-Vlamingen hun derde titel op een rij. Beide ploegen verdeelden sinds 1995 alle landstitels onder elkaar. Roeselare veroverde in februari al de Beker van België, met winst in een finale tegen Menen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier