Steve Bogaert heeft een plan met KFC Damme

Steven Bogaert steekt ettelijke vrije uurtjes in zijn voetbalpassie bij KFC Damme. (foto JPV)
Redactie KW

Steve Bogaert is bij KFC Damme niet alleen de coach van de U11, maar ook – en vooral – de technisch verantwoordelijke voor de jeugdopleiding (TVJO). Hij heeft een ambitieus plan en is daarvoor op zoek naar enkele bijkomende bekwame jeugdtrainers.

Steve Bogaert voetbalde tot zijn vijftiende bij Cercle Brugge. Daarna trok hij naar Eernegem. Bij Jong Male maakte hij klimmen en dalen mee, en vervolgens beleefde hij zijn glorieperiode gedurende zeven seizoenen in Westkapelle. Na een jaartje Moerkerke, Steenbrugge en Middelkerke, brak de corona-epidemie uit en hield Steve Bogaert zijn carrière tussen de krijtlijnen voor bekeken.

“Tijdens de coronaperiode mochten we oefenen in kleine groepjes, dus bood ik Jozef Jacobus aan om samen met hem de U8 onder onze vleugels te nemen. We namen elk een paar kindjes apart en konden toch aangename en leerzame voetbalsessies voorschotelen. Daarna volgde ik mijn zoon Loïc bij de U9 en de U10, en ik mocht bij die lichtingen als trainer fungeren. Nu zitten vader en zoon bij de U11.”

Netwerken

“Omdat ik me nog meer wilde inzetten voor de jeugdwerking van KFC Damme, besloot ik de cursus TVJO te volgen. Gedurende een half jaar moest ik daarvoor elke dinsdagavond naar Drongen. Dat was een heel nuttige periode, niet alleen op het vlak van bijscholing in jeugdopleiding, maar ook om aan netwerken te doen. Overigens, ik heb een ambitieus plan voor ogen: ik zou graag zoveel mogelijk ploegen laten uitkomen bij de interprovinciale reeks. Ja, dat is hoog gegrepen, maar we mogen toch sportieve aspiraties koesteren?”

“Dat we één grote familie zijn, bewezen we onlangs toen we met de voltallige ploeg zijn gaan supporteren voor Tine Blomme, die als speelster kampioen werd met SV Bredene. Ze blijft ook volgend seizoen onze kinderen trainen en wordt in Damme op handen gedragen.

“Jeugd, damesploeg en herenteam vormen een hecht blok en steunen elkaar door dik en dun. In het bestuur zijn de taken verdeeld en de trainers maken het mij gemakkelijk om mijn functie te vervullen. Na de fusie zijn we blijven groeien en bloeien. Kom tijdens de jeugdmatchen maar eens naar onze site in Moerkerke of in Sijsele: heel veel sportliefhebbers die ons koesteren, maken er een echte happening van”, besluit Steve Bogaert.

(JPV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier