Cercle Brugge heeft met Ibrahim Diakité een nieuwe rechtsachter

Ibrahim Diakité komt over van het Franse Stade de Reims. © Cercle Brugge
Redactie KW

Cercle Brugge heeft een akkoord bereikt met de 20-jarige Ibrahim Diakité. Hij ondertekende een contract voor vier seizoenen tot medio 2028. Hugo Siquet verliet als rechtsachter groen-zwart na een uitleenbeurt en keerde terug naar het Duitse Freiburg. Diakité zal zijn plaats innemen.

De verdediger komt over van het Franse Stade de Reims waar hij nog een contract had voor een seizoen. De Jupiler Pro League is hem niet vreemd. In de voorbije competitie werd hij voor Nieuwjaar uitgeleend aan Eupen. Vanaf januari dit jaar was dit aan het Zwitserse Stade-Lausanne. Daar speelde Diakité tien matchen en scoorde één keer.

De verdediger is een international voor Guinee en voetbalde tijdens de voorbije Africa Cup alle wedstrijden voor zijn land. “De gesprekken met Cercle hebben mij onmiddellijk overtuigd”, luidt het bij de nieuwkomer. “Dit is de juiste stap in mijn carrière.”

Krachtige runs

Diakité krijgt bij Cercle het rugnummer twee. Hij kampt momenteel echter met een kleine blessure aan de adductoren en zal de komende weken bij de groep aansluiten. “Ibrahim heeft een interessant atletisch profiel met het vermogen om krachtige runs te maken op de rechtsback en als rechtervleugelverdediger. We twijfelen niet aan zijn topmentaliteit en dat hij met zijn werkethiek binnen onze groep zal passen”, aldus technisch directeur Rembert Vromant. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier