SK Roeselare gaat uit van promotie: “Enkel nog wachten op seintje van Voetbal Vlaanderen”

Tegen KVK Wellen werd gewonnen in de eindronde, SK Roeselare (maar allicht ook tegenstander KVK Wellen) spelen komend seizoen een reeksje hoger. © VDB
Wouter Vander Stricht

SK Roeselare speelt volgend jaar in tweede afdeling Voetbal Vlaanderen, de vroegere tweede amateurklasse. Voetbal Vlaanderen moet nog officieel het licht op groen zetten, maar in Schiervelde gaan ze ondertussen dat ze volgend jaar een reeksje hoger voetballen. En gezien dat gebeurt met zowat het complete elftal dat afgelopen seizoen voor Winkel Sport het mooie weer maakte in eerste nationale, mag dat sportief geen probleem zijn.

Er moesten nog wat knopen doorgehakt worden. Zo kregen KFC Merelbeke (dat promoveert naar eerste nationale) en Patro Eisden Maasmechelen (dat uitkomt in 1B) een licentie voor de reeks waar ze zullen spelen en ondertussen gooide KV Oostende ook al de handdoek. Het is nog afwachten of ook Eendracht Aalst nu effectief de licentie krijgt, maar daar ziet het ook naar uit. Dan zou niet enkel SK Roeselare, dat de troostfinale won van KVK Wellen, maar ook Wellen promoveren (net als winnaar Berg en Dal en verliezend finalist Esperanza). “We zijn zelf aan de slag gegaan om de mogelijke reeksen samen te stellen. Op 27 mei komt men op de bond samen om zich te buigen over die reeksen. Maar hopelijk krijgen we eerder uitsluitsel over de effectieve promotie. Wij zijn sportief uiteraard klaar voor tweede afdeling, maar zouden natuurlijk graag ook de officiële bevestiging krijgen”, klinkt het bij sportief manager Patrick Rotsaert.

Zeven West-Vlaamse teams

KVK Westhoek, kampioen in derde promoveert ook naar tweede afdeling. Met Mandel United is er wel een ploeg die uit de reeks degradeert. Maar het blijft een reeks met een grote West-Vlaamse inslag. Want naast Westhoek en Roeselare zijn er nog de ‘derby’s tegen KM Torhout, KSV Oostkamp, FC Gullegem, RC Harelbeke en Jong Essevee.

De simulatie van de reeksen hieronder is alles behalve definitief. Maar het geeft al een beeld van hoe de reeks er kan uit zien. U23 Westerlo zou in de A-reeks komen spelen, hoewel Mechelen een stuk westelijker is gelegen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier