Matthieu Bonne verkoopt fiets waarmee hij wereldrecord verpulverde: “Het is tijd voor een nieuwe metgezel”

Matthieu Bonne op de Domane SLR7 van Trek, die hij nu te koop stelt. © IG Matthieu Bonne
Philippe Verhaest

Er altijd van gedroomd om een legendarische fiets in je bezit te hebben? Dit is je kans. Ultrasporter Matthieu Bonne verkoopt de tweewieler waarmee hij in de Amerikaanse staat Arizona 3.619 kilometer in zeven dagen door zijn pedalen maalde. Goed voor een wereldrecord.

Eind maart 2023 gooide Matthieu Bonne nog maar eens hoge ogen. De Bredense ultrasporter verpulverde toen het wereldrecord het meest aantal kilometer solo fietsen in zeven dagen tijd.

In de Amerikaanse staat Arizona werkte hij liefst 3.619,72 kilometer af. Liefst 29,72 kilometer meer dan het vorige record. “Een prachtige ervaring”, reageerde hij nadien. Hij zat gemiddeld 20 uur per dan op de fiets en ging zowel mentaal als fysiek over zijn grenzen.

In zeven dagen tijd fietste Matthieu maar liefst 3.619,72 kilometer, een nieuw wereldrecord!
In zeven dagen tijd fietste Matthieu maar liefst 3.619,72 kilometer, een nieuw wereldrecord! © Amandine Grulois Phototherapy

Nu verkoopt hij het stalen ros waarmee hij die krachttoer neerzette. De Domane SLR7 van Trek staat bij het Trek Bicycle Center te koop. “Na anderhalf jaar vol legendarische tochten met deze fiets is het tijd voor een nieuwe metgezel”, schrijft Bonne op zijn Instagrampagina.

Wie interesse heeft, kan contact opnemen via kortrijk@trekbikes.com.

© IG Matthieu Bonne
Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier