Oostendenaar Arthur Goethals is de nieuwe voorzitter van de BNXT League: “Ik ben vereerd met deze benoeming”

Arthur Goethals blijft zich voor het basketbal inzetten. © BNXT League
Peter Rossel
Peter Rossel Medewerker KW

Arthur Goethals (78), gewezen voorzitter van BC Oostende en van de Belgian Pro Basketball League, is benoemd tot de nieuwe voorzitter van de BNXT League, de grensoverschrijdende basketbalcompetitie met Belgische en Nederlandse clubs.

Tijdens de Algemene Vergadering van de BNXT League, zaterdag in Den Bosch, benoemden de aandeelhouders van de league Arthur Goethals unaniem tot voorzitter van de BNXT League. De Raad van Bestuur van de BNXT League, samengesteld uit vertegenwoordigers van de aandeelhouders en beide basketbalbonden, had Goethals als voorzitter voorgedragen. Met een indrukwekkende staat van dienst in zowel de bedrijfswereld als de basketbalsport brengt Goethals een schat aan ervaring en expertise met zich mee.

Arthur Goethals heeft een rijkgevulde professionele carrière achter de rug. Hij bekleedde diverse uitvoerende functies binnen Delhaize Groep van 1972 tot 2008, waaronder CEO van Delhaize België, Delhaize West- en Centraal-Europa. Daarnaast vervulde hij bestuursmandaten bij organisaties zoals Bpost, VBO, Matexi, en Greenyard Foods. Hij was ook voorzitter van FEDIS, de federatie van warenhuizen in België, van 2005 tot 2008.

PBL-voorzitter

Eveneens heeft Goethals een indrukwekkende loopbaan binnen de basketbalsport. Hij was lid van het Belgisch Olympisch Comité van 1992 tot 2006 en bekleedde de rol van voorzitter van BC Oostende van 2007 tot 2015. Nadien was hij voorzitter van de PBL (Belgian Pro Basketball League), waar hij mee aan de wieg stond van de BNXT League. Van 2016 tot 2021 was hij lid van de Raad van Bestuur van FIBA Europe. Momenteel zetelt hij nog in de Raad van Bestuur van de Basketball Champions League. Sinds 2021 dient hij als strategisch adviseur voor het ULEB-bestuur.

Groei en succes

Met zijn benoeming als voorzitter van de BNXT League zet Goethals zich in voor de verdere ontwikkeling en professionalisering van het basketbal in Nederland en België. “Ik ben vereerd met deze benoeming en kijk ernaar uit om mijn bijdrage te leveren aan de groei en het succes van de BNXT League”, merkt Arthur Goethals bij zijn aanstelling op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier