‘Willy Willy’ tweede kandidaat Prins Carnaval ‘25 in Blankenberge: “Amusement voorop”

‘Willy Willy’ doet een gooi naar de titel van Prins Carnaval in Blankenberge. © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Wilfried Wittevrongel (54) wil onder zijn alias ‘Willy Willy’ het Blankenbergse carnaval en de carnavalisten in 2025 vertegenwoordigen als Prins Carnaval. “De eigenheid van ons carnavalsgebeuren, het blijvend enthousiasme van onze carnavalisten én de participatie van de jeugd zijn uniek in Blankenberge. Die boodschap wil ik graag overbrengen binnen onze stad en ver daarbuiten”, aldus Wilfried. Zijn kandidatuur werd dinsdagavond geofficialiseerd met een handtekening bij het bestuur van de Confrerie.

Na Francis Daems van De Scherpe Kleppers, richt nu ook de 54-jarige ambiancemaker Wilfried Wittevrongel zijn pijlen op de prinsentitel. Deze carnavalist pur sang kreeg de microbe al van jongs af mee van thuis. “Nergens wordt carnaval immers zó traditioneel en groots gevierd als in mijn geboortestad Keulen. Daar maakte ik door mijn intussen overleden moetje van dichtbij kennis met het carnavalsleven. Mijn schoolopleiding deed mij later eerst uitwijken naar het carnaval in Limburg, de hotelschool en bijgevolg horecacarrière – maar nog meer mijn ware liefde Carine – brachten mij meer dan dertig jaar geleden uiteindelijk naar Blankenberge”, vertelt Wilfried.

Toen hij papa werd, zei hij de horeca vaarwel: tegenwoordig is Wilfried filiaalverantwoordelijke in de Blankenbergse vestiging van doe-het-zelfzaak Brico. In de winkel bij zijn cliënteel, maar ook ver daarbuiten staat hij bekend als Willy. “Met de driedaagse van carnaval ging ik vroeger altijd als onafhankelijk carnavalist op stap. Zo’n tien jaar geleden werd ik bij De Voorstadruttels voor het eerst lid van een vereniging. Die groepering stopte ermee waarna ik mij aansloot bij De Farildes, en op heden vind ik het carnavalsplezier bij De Fliereflûters”, klinkt het.

Dromen

En nu koestert Wifried dus de droom om voor De Fliereflûters, een carnavalsgroepering die drie jaar geleden het licht zag, de scepter te mogen zwaaien. “Een paar jaar terug hadden wij met Kevin Kimpe een fantastische carnavalscampagne waar ik nauw bij betrokken was. Na een onvergetelijk Prinsenbal werd Kevin uiteindelijk samen met Killian Massez uitgeroepen tot Prins Carnaval 2023”, blikt hij opgetogen terug. Ondertussen droomt Wilfried er zelf al van om, onder zijn alias ‘Willy Willy’ het Blankenbergse carnaval en de carnavalisten in 2025 te vertegenwoordigen. “De eigenheid van ons carnavalsgebeuren, het blijvend enthousiasme van onze carnavalisten én de participatie van de jeugd zijn uniek in Blankenberge. Het amusement staat te allen tijde voorop, die boodschap wil ik graag overbrengen binnen onze stad maar ook ver daarbuiten”, zegt hij.

Dat ver daarbuiten mag je volgens Wilfried overigens gerust letterlijk nemen: met zijn vaste vriendenbende gaat hij dikwijls ook buiten de stadsgrenzen mee carnaval vieren. “Zo zijn Maasmechelen en Kampenhout bijvoorbeeld vaste kost. In die steden heb ik in de loop der jaren een heel netwerk opgebouwd waar ik ook op hoop te kunnen rekenen tijdens de uiteindelijke carnavalsverkiezing in februari 2025”, aldus Wilfried.

Motivatie

Dinsdagavond zette hij bij het bestuur van de Confrerie van de Leute alvast z’n handtekening onder zijn kandidatuur. De campagne van de kandidaten mag officieel starten op 1 mei. “Ik krijg ondertussen alle steun van mijn dichtste familie en de carnavalsvereniging waar ik lid van ben. De reacties op mijn kandidatuur zijn uitsluitend positief en dat is heel motiverend”, klinkt het. Volgens Wilfried staat het wel al vast dat het een drukke en zware campagne wordt. “Er is al wat voorbereiding aan voorafgegaan. We zijn klaar voor een sportieve strijd met de tegenkandidaat, of misschien zelfs -kandidaten, wie weet. Respect voor mekaar is een van de belangrijkste waarden binnen het Blankenbergse carnaval. Wie straks wint, zal terecht Prins Carnaval 2025 zijn”, besluit Wilfried.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier