Jill (32) opent eind augustus Den Bokaal in Kortrijk: “Gezonde, lokale, ‘low waste’ maaltijden, in bokaal!”

Jill wil met haar low waste concept haar steentje bijdragen voor een beter milieu © MD
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Jill Malfait (32) neemt met Den Bokaal haar intrek in het gewezen pand van Courgette aan het Sint-Jansplein. “Ik volg dezelfde gezonde, biologische trend, maar niet langer uitsluitend plantaardig. Er komen ook bokalen met vlees in het aanbod.”

Jill Malfait is een gekend gezicht in de Kortrijkse horeca. Ze werkte eerder in de recent gesloten koffie- en foodbar Malmo aan de Diksmuidekaai en als flexi in Brunchbar Kortrijk in de Voorstraat. “Ik was al lang aan het uitkijken naar een juist pand voor mijn eigen zaak. Eerder deed ik al een bod op Ode’s en Tarterie, maar ik greep er iedere keer naast. In januari kreeg ik dan via de Instagrampagina van Malmo een berichtje van Anna-Maria Partl van Courgette of we geïnteresseerden kenden om haar zaak over te nemen. Diezelfde week ben ik nog gaan kijken. Ik voelde meteen een klik, maar heb er toch nog even moeten over nadenken. Ik had de zoektocht eigenlijk beetje opgegeven na verschillende keren het deksel op de neus te krijgen. Samen met mijn vriend Mike Tack (33) dachten we om dan misschien toch aan kinderen te beginnen gezien onze leeftijd, maar ik ga alsnog voor mijn eigen zaak.”

“Een bokaal die zeker op de kaart komt, is de Aziatische kipsalade. Ikzelf eet geen vlees, maar vind deze wel leuk om te maken”

Jill is het concept van Anna-Maria genegen, met enkele aanpassingen. “Den Bokaal blijft staan voor lekkere, gezonde, lokale, low waste maaltijden, in bokaal! Maar zal niet langer enkel vegan zijn. Een bokaal die bijvoorbeeld zeker op de kaart komt, is de Aziatische kipsalade. Ikzelf eet geen vlees, maar vind deze wel leuk om te maken. Met het simpel bokaalconcept kan je heel breed gaan. Je hebt de gewone bokalen met een vijftal slaatjes die om het seizoen veranderen, maar ook bokalen met instant noedels waar je slechts warm water aan moet toevoegen. Ook komt er tweewekelijks een vegetarische en niet-vegetarische suggestie. Daarnaast voorzie ik ook ontbijtbokalen met bijvoorbeeld yoghurt, granola en fruit – ik ga al vanaf 7.30 uur open – en dessertbokalen zoals chocomousse of pudding.”

De bedoeling van Den Bokaal is om zoveel mogelijk met takeaway te werken. “Ik wil alles alleen kunnen doen en niet à la minute moeten koken. Bij opening zit de frigo vol en op is op. Ik wil geen overschotten. Mensen zijn zeker welkom om hun bokaal ter plaatse op te eten, maar de focus ligt eerder op een bargevoel met koffies, fruitsap, homemade limonade en ice tea.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier