Bistro (H)eerlijk pakt uit met tweedaags bier- en comedyfeest na Rammstein

Vicky Helsmoortel (44) en Kevin Vandromme (49) van restaurant (H)eerlijk organiseren dit weekend een bierfestival en comedyavond. © TVA
Timmy Van Assche
Timmy Van Assche Medewerker KW

De komst van de Duitse rockers van Rammstein biedt ook opportuniteiten voor lokale ondernemers. Zo organiseren Vicky Helsmoortel (44) en Kevin Vandromme (49) van restaurant (H)eerlijk dit weekend een bierfestival en comedyavond.

Vicky en Kevin roeren al sinds februari 2017 in de potten in de Nieuwpoortsesteenweg 893, vlakbij de luchthaven. “We zijn gespecialiseerd in de pairing van bier en gerechten”, vertelt het koppel. “De komst van Rammstein naar het evenementenplein vlakbij betekent voor ons een heel drukke periode. Maar we besloten daar toch een eigen initiatief aan te koppelen. Woensdag al, na de uitzending van de Rode Duivels op groot scherm, pakten we uit met optredens van de Oostendse band Never the Hero en de Bruggelingen van Beuk.”

“Donderdag en vrijdag hebben we de handen vol met de fans van Rammstein, maar daar breien we dus een verlengstuk aan. Omdat er nogal wat internationale muziekliefhebber naar Oostende komen én omdat bier iedereen weet te bekoren, nodigen we zaterdag vanaf 11 uur acht ambachtelijke West-Vlaamse brouwerijen uit. Twee zythologen verzorgen tegelijk pairings en workshops.” De toegang is uiteraard gratis, je betaalt ter plaatse voor de consumpties.

Comedy en muziek

“Om de week af te sluiten, organiseren we zondag vanaf 11 uur comedy- en muziekvoorstellingen. Jeremy Baltii, vaste klant, is één van de gezichten op de planken. Ook Johnny Trash, Water bij de Wijn en charmezanger Stoffel Dekeyzer treden op.”

Wie komt eten bij (H)eerlijk, mag de optredens gratis meepikken, wie louter voor de voorstellingen wil komen, betaalt 5 euro. “Kijk, het is de eerste keer dat we zo’n ruime driedaagse organiseren (woensdag en de weekenddagen samen, red.). Ons doel: Raversijde op de kaart zetten. We hebben dan ook de hele buurt uitgenodigd om er samen iets moois van te maken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier