Barouche introduceert culinaire pita in Kortrijk

Wessel Audoor van Vastgoedgroep Dewaele en Wim Maeyaert © MD
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

De toplocatie op de hoek van de Doorniksestraat en Lange Steenstraat, waar voorheen The Body Shop zat, wordt in het najaar ingenomen door het fast casual pita restaurant Barouche. Na Gent, Antwerpen, Leuven en Brussel openen Wim Maeyaert en Nathaniël Van Waeyenberge hun zesde vestiging in Kortrijk. “We combineren de efficiëntie van een fastfoodketen met een aangename inrichting en zitgelegenheden.”

Vier jaar geleden kon je voor het eerst Barouche vinden aan de Korenmarkt in Gent. Vijf vestigingen later komt het Mediterraanse street food naar de thuisstad van medezaakvoerder Wim Maeyaert (34). “Samen met mijn vennoot Nathaniël ontdekten we het fast casual concept in Londen, dat was altijd met burgers, pizza’s of spaghetti, in België bestond het nog niet voor pita. Een fantastisch product dat we uiteraard graag eten. Je kan de pocket bread vullen met heel veel uiteenlopende combo’s, dat maakt het net zo leuk. Barouche gaat voor een fusion van smaken in één ‘broodjezakje’ die het geheel mooi samenhoudt.” Daarbij vullen ze de pita in laagjes en wisselen ze drie keer af tussen salade, saus en vlees of veggie zoals kalkoenbacon of gemarineerde kip van Belgische leveranciers, halloumi van Berloumi uit Berlare of falafel van Greenway.

“Je kan de pocket bread vullen met heel veel uiteenlopende combo’s, dat maakt het net zo leuk. Barouche gaat voor een fusion van smaken in één ‘broodjezakje’” – Wim

“We hebben pita ontleed en op elk niveau naar het beste ingrediënt gezocht. Elke dag maken we ons eigen brood, laten de deeg 24 uren rusten en bakken dan de zuurdesempitabroodjes dagvers in de verschillende vestigingen. Daarnaast maken we ook onze eigen yoghurt based sauzen: Barouche signature, yoghurt garlic, vegan garden en curry mango. We kiezen voor licht verteerbare pita’s, ook toegankelijk als lunch. De afgelopen drie jaren zien we trouwens een sterke stijging in mensen die veggie of vegan bestellen.” Barouche biedt ook bowls aan: alle ingrediënten, zonder het pitabroodje.

Barouche 'pocket bread' pita
Barouche ‘pocket bread’ pita © BuroBonito

Wim kent Kortrijk goed, hij is zelf inwoner. “Als je ziet dat zo’n type locatie vrijkomt – ideaal voor Barouche en qua oppervlakte perfect – dan moet je erop springen. Kortrijk is ook stad die aan het opkomen is. Het inwonersaantal stijgt en we zien steeds meer studenten. Een stad waar veel beweegt.”

Meer info op www.barouche.eu.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier