Ruime belangstelling voor opening van Hoppinpunt op vernieuwd marktplein in Geluveld: “Huzarenstukje om alles op tijd klaar te krijgen”

Het vernieuwde marktplein van Geluveld liep aardig vol met eigen inwoners, die het aangeboden gratis frietje en drankje best konden smaken. © ZB
Noël Vandewiele
Noël Vandewiele Medewerker KW

Op de vooravond van de Vlaamse feestdag werd het eerste Hoppinpunt van Zonnebeke op het vernieuwd marktpleintje van Geluveld geopend.

Dit gebeurde onder ruime belangstelling, want niet minder dan 350 mensen – meestal uit Geluveld – woonden de opening bij. “We zijn blij met de grote interesse en hopen dat het Hoppinpunt en het marktplein jullie bevalt. Het was een echt huzarenstukje om alles op tijd klaar te krijgen, maar wat me vooral blij maakt is dat het project een samenwerking was tussen verschillende diensten. Het bewijst dat samenwerking loont”, aldus burgemeester Ingrid Vandepitte (#Team8980). “Een Hoppinpunt is dus als het ware een samenvoeging van diverse mobiliteitsfuncties”, verduidelijkte schepen van Mobiliteit Koen Meersseman (#Team8980).

Aanpassingen

Er werden verkeersveiligheidsmaatregelen en aanpassingen uitgevoerd langs de Kasteelstraat en het hellend vlak werd aangepast. Daarnaast passeert lijn 80 niet alleen ieder uur op een weekdag door Geluveld dorp, maar ook in het weekend. De verbinding Menen-Ieper is dan ook een kernverbinding geworden.

De bushalte werd inclusief en toegankelijk aangelegd. Er is een grote overdekte fietsenstalling, een bushokje en een fietsherstelpunt. “Daarnaast werd alle infrastructuur voorzien om elektrisch te kunnen opladen en is er een deelwagen voorzien. Dit is de zesde deelwagen voor Zonnebeke en binnenkort zal de zevende in Zandvoorde komen te staan. De deelwagens in onze regio worden dan ook overal geleverd door een Geluvelds bedrijf”, stelt schepen Koen Meersseman.

Op het marktplein zijn stukjes groen voorzien. Zo worden er dit najaar op de Markt in Geluveld inheemse bomen, struiken en grasstroken aangelegd. Streekeigen planten zijn goed aangepast aan het klimaat en dus makkelijk te onderhouden.

Onthulling beeld ex-burgemeester

Er werd ook een beeld onthuld van de Passendaalse kunstenaar Isidoor Goddeeris. Het is het beeld van ex-burgemeester Leonie Keingiaert de Gheluvelt, de eerste vrouwelijke burgemeester van België.

Het Hoppinpunt en marktplein van Geluveld heeft om en bij de 200.000 euro gekost en er kwam bijna 70.000 euro aan subsidies van de Vlaamse overheid. De meeste aanwezigen konden de veranderingen smaken, maar vooral het verdwijnen van parkeerplaatsen viel tegen. Dankzij Vlaanderen Feest werden de inwoners getrakteerd op frietjes met stoofvlees en een biertje en werd er genoten van kinderanimatie en van muziek door De Straatband van Zonnebeke en het saxofoonkwartet Saxilicious uit Beselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier