Vincent Delaere (54), uitbater van bistro De Bolle in Zwevegem, overleden na hartfalen

Vincent had met bistro De Bolle een sterke reputatie. © gf
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

In het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper is Vincent Delaere (54) overleden. Hij was de uitbater van bistro De Bolle in de Kortrijkstraat in Zwevegem. Samen met zijn echtgenote Barbara Victor begon hij er eind 2005 deze zaak, op de stevige grondvesten van een oud volkscafé.

Barbara en Vincent bouwden samen met hun klanten een stevige reputatie op, zowel op vlak van een eerlijke kwaliteitskeuken, alsook de no-nonsense vriendelijke sfeer, onthaal en ambiance. Vincent werd geboren in Kortrijk en groeide op in Zwevegem.

Het koppel werkte al jarenlang in de horeca toen ze in De Bolle begonnen. Zo baatte hij indertijd nog café ‘In het hof van Brabant’ uit. Nadien waren Vincent en Barbara samen aan de slag in La Place in Lauwe. “Toen ons oog viel op De Bolle, gingen we de uitdaging aan om een eigen zaak op te starten”, vertelde hij destijds in KW. “We installeerden een nieuwe keuken en wintertuin. Het is de bedoeling dat we de zaak runnen met ons tweetjes. Barbara staat in de keuken terwijl ik de bediening voor mijn rekening neem.”

Hartfalen op feestje

De Frans-Belgische keuken was het handelsmerk van bistro De Bolle, terwijl oude volksgerechten er de uitblinkers waren.

Vincent kreeg op een feestje een hartfalen. Enkele aanwezigen begonnen hem te reanimeren, maar er kon geen hulp meer baten. Vincent overleed in het ziekenhuis.

Het afscheid gaat door op zaterdag 4 mei om 14 uur in de aula van het crematorium Uitzicht in Kortrijk. Bloemen noch kransen. Liever een gift op rekeningnummer BE16 9795 2695 9474. Er is geen mogelijkheid om Vincent een laatste groet te brengen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier