Elena Missiaen (10) is de Kinderkrak van Ingelmunster: “Als ik ga wandelen, word ik soms herkend”

Elena samen met haar hond, en v.l.n.r. papa Wim, mama Sharon, de kindjes Freya en Aelan, pluspapa Simon Delmiere. (foto FODI) © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Begin februari poseerde Elena Missiaen trots op de rode loper van het filmfestival van Oostende, want daar werd in première de serie ‘Styx’ vertoond. Momenteel is die Vlaamse misdaadreeks nog altijd te zien op Streamz. In de toekomst wil Elena nog acteren. Ze zal ook in de nieuwe clip van het popkidsduo BlitZ opduiken.

Elena (10) is de dochter van Willem Missiaen uit de Meersstraat en Sharon Verschoot uit de Doelstraat. Ze is de zus van Freya en Aelan. Ze zit in het vierde leerjaar van De Kleine Tovenaar (vroeger Tinnepotschool) in Izegem. In haar vrije tijd is ze heel actief. Op zaterdagnamiddag gaat ze naar de jeugdbeweging Fos De Jakketoes in Izegem. Op woensdag gaat ze één uurtje naar de plaatselijke Trampo’s. Bij Art’lz in Izegem speelt ze viool. Op dinsdagavond volgt ze Theater- en Muziekatelier in De Wingerd in Ingelmunster, op donderdagavond in de Onze-Lieve-Vrouwschool in Ingelmunster.

“Stress op rode loper”

Elena kwam bij ‘Styx’ terecht via haar mama, die een profiel heeft voor Elena op een castingwebsite, waar er oproepen worden gepost voor verschillende rollen. Haar mama reageerde op een oproep waar een meisje met een West-Vlaams accent werd gezocht. Voor de serie ‘Styx’ werden ze uitgenodigd naar een castingbureau in Gent. Uiteindelijk haalde ze met nog twee meisjes de laatste ronde en kozen ze voor haar. In de vakantie van november 2022 begonnen de opnames in Oostende. Tot april had Elena 20 opnamedagen.

Drukke opnamedagen

“Ik had soms drukke opnamedagen. Op bepaalde momenten wilde ik graag naar huis, omdat ik moe was . Mijn hond in de serie deed ook niet altijd wat van hem werd verwacht”, lacht Elena. “Ik vond die scènes wel leuk, want tussenin kon ik met hem spelen.”

Op 1 februari vond de première plaats op het filmfestival van Oostende. Elena poseerde trots tussen haar medespelers en medespeelsters, waaronder Sebastien Dewaele van Preuteleute alias haar papa Raphaël Styx. “Dat was heel spannend, maar wel superleuk. Ik had wel stress, want ik was nog nooit naar een première geweest en stond ook nog nooit op een rode loper. Ik was blij dat ik al mijn collega’s terugzag. Tijdens de première keken we naar de eerste twee afleveringen. Daarna kon je dat niet meer in de bioscoop bekijken, wel enkel via Streamz”, vertelt Elena. “Weet je waarvan ik schrok? Toen ik naar de telenovelle ‘Milo’ op VTM keek, schrok ik dat er plots reclame erin voorkwam over ‘Styx. De eerste aflevering kon je bekijken op VTM GO. Daarna kwam er iedere vrijdag een nieuwe aflevering op Streamz. En nu kunnen alle acht de afleveringen worden gebingewatcht.”

Aandachtstrekkertje

Elena kreeg enkel maar positieve feedback van haar omgeving. “Het was zo leuk. Telkens ik voor de opnames op school vertrok, kwamen mijn vriendinnetjes mij knuffelen. Ik kreeg van hen ook veel vragen, zoals: was dat lastig, was je laat thuis, wat gebeurde er precies vandaag… Toen was ik een beetje populair op school. Ga ik wandelen, dan word ik al eens herkend. Iemand vroeg recent: ben jij dat uit die serie ‘Styx’. Zodra ik 14 jaar ben, wil ik naar de acteerschool gaan. Ik wil zeker verder iets doen met zingen en dansen. Ik wil in de picture blijven staan. Ik ben zo’n aandachts-trekkertje”, lacht Elena. “Ik kreeg geen negatieve commentaren. Eén iemand zei dat ze dacht dat ik méér erin te zien zou zijn, omdat ik veel dagen niet kon naar school gaan. Maar ik ben wél te zien in alle acht de afleveringen. Wanneer je al mijn scènes uit die afleveringen naast elkaar zet, dan ben ik wel degelijk veel te zien in deze misdaadreeks.”

Volgens mama Sharon komen er via het castingbureau die Elena boekte voor ‘Styx’ nog mailtjes toe met één of ander voorstel. “Elena zal wel te zien zijn in de videoclip van het popkidsduo BlitZ naar aanleiding van een nieuw liedje. Maar we zijn niet actief op zoek hoor. We zien wel wat er op ons afkomt. We zouden het wel heel leuk vinden, mocht ze nog eens worden geselecteerd. Meedoen aan een casting is echter geen garantie dat ze ook die rol zal krijgen. Maar Elena is nu op Streamz te zien en misschien heeft ze nu méér kans om een rol te krijgen”, besluit Sharon.

In de beste traditie van de vriendenboeken vroegen we onze Kinderkrak enkele vraagjes in te vullen:

Later word ik …

een beetje beroemd!

Je mag me altijd wakker maken voor …

een daguitstap naar een pretpark.

Ik hou niet van …

uitjes en spruitjes.

Dit doe ik het liefst in mijn vrije tijd:

Acteren en dansen.

Dit is mijn grootste wens:

Dat mijn familie en vrienden gezond mogen blijven.

Lees meer over: