Disha Ndayambaje (12) is de Kinderkrak van Blankenberge: “Het is leuk als mensen me op straat herkennen”

De muzikale zusjes Nahia (6), Neila (6), Disha (12) en Darya (9). © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Ze kon vorig jaar zowel Coely als Metejoor overtuigen in de Blind Auditions van The Voice Kids. Dat het mooie liedje niet bleef duren, liet Disha Ndayambaje (12) niet aan haar hart komen. “Ik wil me nu al inschrijven voor een nieuw seizoen.”

Lees hier alle verhalen van de Kinderkraks.

Haar deelname aan The Voice Kids was voor Disha een langgekoesterde droom die uitkwam. “Ze wou eigenlijk al meedoen sinds ze een jaar of drie was, maar toen was ze daar uiteraard nog veel te klein voor”, glimlacht mama Ellen Vangenechten. “Toen we haar dan uiteindelijk inschreven, duurde het eerst nog zeven maanden voor we nieuws kregen. We hadden de hoop ondertussen zelfs al een beetje opgegeven.”

Minder stress

Hoewel ze er bij de kwartfinale uit werd gewipt, opende The Voice Kids nieuwe deuren voor Disha. Zo mocht ze in haar thuisstad Blankenberge optreden op de kerstmarkt. “Ik heb ook al op het podium van Parkies gestaan, en in de VIP-tent van Zomerhit. Door voor zoveel mensen te zingen, ben ik een pak zelfzekerder geworden. Ik heb nu veel minder stress voor ik het podium op moet”, aldus Disha. Toen ze er bij The Voice Kids uit moest, had ze het daar volgens mama Ellen eerst toch wat moeilijk mee. “Maar ik heb er uiteindelijk wel een nieuwe bestie aan overgehouden: met Aurora spreek ik nu nog geregeld af. En achteraf zijn we ook nog eens met de hele groep naar Disneyland Parijs geweest. Het was dus sowieso een onvergetelijke ervaring”, klinkt het.

“Mijn vier dochters zingen overal, zelfs in de Colruyt” – Ellen Vangenechten, mama van Disha

De kans bestaat bovendien dat we Disha nog eens terugzien in The Voice Kids. “Ze gaat ondertussen terug naar de muziekschool, waar ze haar kopstem aan het trainen zijn. Momenteel zit ze in de overgang, waardoor ze ook al beter aan die lage noten kan”, zegt Ellen. “Ik heb met de academie meegedaan met de musical Oliver”, glimlacht Disha. “Griet, mijn zangjuf, is de beste zangcoach van het land.”

Grote voorbeelden

Zaterdag staat Disha trouwens op het podium van Lokale Helden in jeugdhuis De Leute. “Samen met mijn zus Darya, maar we gaan ook allebei apart iets doen. Darya heeft een heel krachtige stem, iets lager dan die van mij”, zegt ze. “Darya droomt er ondertussen trouwens ook al van om eens mee te doen aan The Voice Kids. En de twee kleintjes hebben vanmorgen papa wakker gezongen: ze zingen hier allemáál”, lacht Ellen. Tot haar grote wanhoop soms. “Want die vier zingen gewoon echt de hele dag door. Niet alleen in de auto, maar ook zelfs in de Colruyt. Soms wel wat vermoeiend.” “Mama doet dan weleens alsof ze ons niet kent. Of ze zegt zo tegen de andere mensen in de winkel van: drie zotte dozen voor de prijs van één”, schatert Disha. “Maar ik heb altijd al gezongen, ja. Toen ik nog heel klein was, zong ik in de auto altijd van Cho Ka Ka O.” Haar grootste muzikale voorbeelden vandaag, zijn Olivia Rodrigo, Billie Eilish en Taylor Swift. “Maar ook Coely, mijn coach uit The Voice Kids, vind ik heel leuk. Zij was trouwens de enige coach die achteraf nog eens met heel haar team afsprak. Mijn voorkeur is misschien iets meer popgericht, maar ik voelde mij wel meteen helemaal op mijn gemak bij haar.”

Taxi mama

Zelf wordt Disha ook nog weleens herkend op straat. “Toen ik moest optreden op de kerstmarkt, kwamen er zelfs mensen om een foto vragen”, glimlacht ze. “Het leuke is, dat het er van alle leeftijden waren. Oudere mensen, maar ook een heel klein kindje dat een knuffel wilde. Maar mama is toch nog altijd mijn allergrootste fan.”

Disha volgt momenteel Latijn in Sint-Jozef Sint-Pieter. “De school is belangrijk: als het met mijn zangcarrière niks wordt, heb ik dan nog iets anders achter de hand. Een plan B. Misschien kan ik dan chirurg worden, of iets in de mode gaan doen. Ik zou zoals Pommelien graag mijn eigen kleren maken, maar ook skincare en make-up zouden mij wel liggen.”

“Disha kan ook heel mooi tekenen”, zegt Ellen. “Eigenlijk is ze gewoon heel creatief.”

Ellen baat in Blankenberge een taxibedrijf uit, en met de vier dochters die elk zo hun bezigheden hebben, is dat soms taxi mama in het kwadraat. “Dat kan soms best wel druk zijn, ja. Daarom ook was het zo fijn om Disha tijdens The Voice Kids telkens naar de opnames te brengen: in de auto had ik dan een beetje me time met haar. Dat was altijd een leuk moeder-dochtermomentje”, besluit Ellen.

“Later wil ik chirurg worden”

In de beste traditie van de vriendenboeken vroegen we onze Kinderkrak enkele vraagjes in te vullen:

Later word ik …

chirurg of zangeres.

Je mag me altijd wakker maken om …

te gaan shoppen.

Ik hou niet van …

mensen die liegen.

Dit doe ik het liefst in mijn vrije tijd:

Zingen en dansen.

Dit is mijn grootste wens: Een reis naar de Malediven.