Roeselaarse Nathalie Muylle (55) eerste vrouwelijke fractieleider voor CD&V in de Kamer

Nathalie Muylle boven op het nieuwe stadhuis van Roeselare waar je een prachtig zich hebt op de stad. © Stefaan Beel stefaan beel
Wouter Vander Stricht

Nathalie Muylle is al zeker tot de installatie van de nieuwe regering de fractieleider van CD&V in de Kamer voor Volksvertegenwoordigers. En dat is een primeur, want ze is de eerste vrouw die dat voor haar partij doet. Nathalie Muylle is ook schepen in Roeselare en was in coronatijden ook een tijd minister.

“Het is voor mij een hele eer om fractieleider te zijn van deze sterke CD&V-fractie”, reageert Nathalie Muylle. “Onze ploeg bestaat uit een gezonde mengeling van gedegen ervaring en vers bloed om de troepen een nieuw elan te geven. De CD&V-fractie staat in de Kamer garant voor degelijk, betrouwbaar en onderbouwd wetgevend werk. Die traditie zullen we nauwgezet voorzetten en meer in de verf zetten.”

Nathalie Muylle is al sinds 2010 schepen in de stad Roeselare. Dat onderbrak ze even toen ze in oktober 2019 minister werd. Op 3 oktober 2019 legde Nathalie Muylle de eed af als Federaal Minister van Werk, Economie en Consumentenzaken belast met Armoedebestrijding, Gelijke Kansen en Personen met een handicap. Ze volgde daarmee Wouter Beke op die minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding in de Vlaamse regering werd. Maar nog geen jaar later, bij de vorming van de regering-De Croo, keerde ze terug naar het Federaal Parlement als volksvertegenwoordiger. De manier waarop ze toen naast een ministerpost greep, nadat ze in bizarre tijden best indruk had gemaakt het jaar ervoor, gebeurde niet echt netjes.

Opvolgster van Servais Verherstraeten

Nathalie Muylle keerde dan terug als schepen in Roeselare, waar ze sinds januari 2021 schepen is met als bevoegdheden omgevingsvergunningen, ruimtelijk planningsproces, stadsontwikkeling, stedelijk basisonderwijs, SASK, STAP, patrimonium en wijkhuizen. De recente opening van het nieuwe stadhuis in Roeselare, waar ze al vanaf dag 1 bij betrokken was, is een van de realisaties waar ze mee haar schouders onder zette.

Nu wordt ze dus ook fractieleider voor CD&V in de Kamer voor Volksvertegenwoordigers. Ze behaalde bij de recente verkiezingen, waar ze samen met Hilde Crevits als sterke West-Vlaamse dame werd uitgespeeld, 37.115 voorkeurstemmen. Ruim goed voor een herverkiezing als kamerlid. Als fractieleider volgt ze nu al zeker tot de vorming van de nieuwe regering Servais Verherstraeten op.

Bio Nathalie Muylle.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier