N-VA Kuurne stelt zes nieuwe kandidaten voor en vervolledigt zo lijst: “Vernieuwing in de partij”

Johan Bossuyt, Gerda Declercq, Lieven Gardyn, Colline Jehs, Els Blondeel, Geert Lesage, Alana Piepers, Bram Deloof (v.l.n.r.) (Foto Rémi Bruggeman)
Rémi Bruggeman
Rémi Bruggeman Medewerker KW

N-VA Kuurne komt met zes nieuwe namen naar buiten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. In februari werd al duidelijk dat Bram Deloof de lijsttrekker is en enkele weken geleden werden er ook al zeven andere kandidaten voorgesteld. Nu is de lijst dus volledig met de toevoeging van Geert Lesage, Colline Jehs, Gerda Declercq, Els Blondeel, Lieven Gardyn en Alana Piepers.

“In Kuurne trekt N-VA net zoals vorige keer met een eigen lijst naar de kiezer”, duidt voorzitter Johan Bossuyt. “We hebben 23 sterke kandidaten: 12 vrouwen en 11 mannen. Met de laatste zes kandidaten zorgen wij ook voor vernieuwing binnen onze partij. Onze lijst is zo een mix van leeftijden, een mix van beroepen, van mensen met ervaring in de politiek en nieuw talent. Het zijn allemaal geëngageerde inwoners die mee willen werken aan een welvarend Kuurne, waar iedereen zich opnieuw thuis voelt.”

Bij de zes nieuwe namen vinden we onder andere Geert Lesage (66) terug. Hij was van 2001 tot 2023 algemeen secretaris van de Pers- en studiedienst van de Bisschoppenconferentie te Brussel. Voordien was hij leraar godsdienst, geschiedenis en esthetica in Spes Nostra Instituut Kuurne. Lesage studeerde daarvoor de Master in de Wijsbegeerte aan de KU Leuven.

Actief in verenigingsleven

Sinds 1 juli 2023 is hij gepensioneerd. Zich vervelen doet hij echter niet: de Kuurnenaar is zeer actief in het verenigingsleven. Zo is hij ondervoorzitter van het schoolbestuur van de Vrije Basisscholen in Kuurne, secretaris-penningmeester van het Davidsfonds, (bestuurs)lid van de serviceclub Marnixring Kortrijk Broel, zingend lid van de gregoriaanse koren uit Kuurne en Kortrijk en is hij lid van OKRA Kuurne.

De vrouwen die het team versterken zijn Colline Jehs (47), Gerda Declercq, Els Blondeel en Alana Piepers (25). Ze zijn beroepsmatig respectievelijk zelfstandige schoonheidsspecialiste, gepensioneerd, werkzaam bij de klantenservice van IVC (Unilin) en reisagente bij TUI. Lieven Gardyn (46), brandweerman bij de post Kuurne Moed & Vlijt, is ten slotte het sluitstuk van de lijst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier