Margaux Degandt en Deborah De Smaels zijn eerste nieuwe kandidaten bij Team Nieuw Bestuur

Margaux Degandt en Deborah De Smaels zijn in oktober kandidaat bij de gemeenteraadsverkiezingen voor Team Nieuw Bestuur. © gf
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Margaux Degandt en Deborah De Smaels zullen in oktober kandidaat zijn bij de gemeenteraadsverkiezingen voor Team Nieuw Bestuur in Langemark-Poelkapelle. Dat kondigt de gemeenschappelijke lijst van huidige coalitiepartijen N-VA, Vooruit en TOPE8920 aan.

Margaux Degandt (22) wordt een van de jongste kandidaten op de lijst. Ze woont bij haar ouders Rik Degandt en Sabine Fonteyne, samen met haar broers Gilles en Clement, in de Bruggestraat in Poelkapelle.

Grootvaders

“Margaux behaalde een master in de toegepaste economische wetenschappen aan de Universiteit Gent en een tweede master in financial management aan de Vlerick Business School in Brussel. In juni rondt zij haar studies af en start vol ambitie haar eerste job”, klinkt het bij Team Nieuw Bestuur.

“Tijdens haar studieperiode bleef Margaux altijd actief in Langemark-Poelkapelle. Vanaf haar zesde was ze lid van de KSA/Chiro in Poelkapelle, waarvan ze later ook enkele jaren leidster was. Politiek zit Margaux in de genen: haar grootvaders – Gerard Fonteyne en Gilbert Degandt – dienden beiden als raadslid of kandidaat in de gemeentelijke politiek. Hun engagement heeft haar gemotiveerd om dezelfde weg in te slaan.”

Deborah De Smaels

Deborah De Smaels (39) is getrouwd met Bert Vermeulen en trotse moeder van Gita, Juta, Sterre en hun sterrenkindje Berre. Ze werkt bij Melexis als productieplanner, en is regelmatig achter de toog van Sportkaffee Eleven te vinden. Deborah is voorzitter van het comité van de Dolle Dinsdagstoet in Madonna.

“Ze leerde de kermis kennen via haar schoonouders Gery en Jenny Vermeulen-Storme, die zich hier al jaren voor inzetten. De stoet is uitgegroeid tot een echte publiekstrekker. Ook is Deborah lid van het jeugdbestuur van de Ruiterschool Rodeberg in Westouter. Haar hobby’s zijn paardrijden, reizen en toneel. Met haar gezin brengt ze veel tijd door bij de paarden: haar dochters beoefenen jumping en nemen regelmatig deel aan wedstrijden”, verklaart Team Nieuw Bestuur.