Zomerbar opent op dak van Fort Napoleon in Oostende: “Je kan hier zelfs een spelletje petanque spelen met zicht op zee”

De zomerbar bevindt zich op het dak van het Fort Napoleon in Oostende. © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Petanque, drinks, cocktails, bieren en een hippe foodkaart: dat is het concept van de nieuwe zomerbar met de toepasselijke naam ‘Roof!’. De zomerbar bevindt zich immers op het dak van het Fort Napoleon. Het zicht op de Oostendse skyline en de zee krijg je er gratis bij. “We plannen ook heel wat activiteiten”, zegt Quinten Goekint van Look i Like Group.

Vanaf volgende week zaterdag 29 juni en dat tot en met zondag 1 september – de hele zomer dus – opent zomerbar Roof! op het dak van Fort Napoleon. Roof! is een creatie van de Belevingsbrasserie die al vier jaar aanwezig is in het Fort en Herita, die de renovatie van het Fort Napoleon coördineerde en uitvoerde. “We zijn gestart in maart 2020”, duidt Goekint. “Zoals iedereen weet, was dat de maand waarin het coronavirus uitbrak. Maar alles was klaar om te openen en dus gingen we ook open. Enkele dagen later moesten we terug de deuren sluiten. Niet de beste start dus.”

Trekpleister

Op vandaag is de Belevingsbrasserie uitgegroeid tot een trekpleister voor het Fort Napoleon dat de voorbije maanden grondig gerenoveerd werd, inclusief het dak. “En dus dachten we eraan om daar iets mee te doen”, gaat Quinten verder. “We zijn tijdens de renovatie in gesprek gegaan om te bekijken of we de accommodatie op het dak zo konden aanpassen zodat we er een zomerbar konden installeren. Elke keer als ik hierboven kom, dan sta ik nog steeds versteld van het zicht dat je hier voorgeschoteld krijgt. Je hebt zicht op de skyline van Oostende, maar ook op de zee. Het is haast onmogelijk om daar niets mee te doen.”

Unieke ervaring

En dus gaat de zomerbar volgende week zaterdag open met ruim tweehonderd zitplaatsen en dat ferme zicht. Er is zowel een overdekt gedeelte als een openluchtgedeelte. “Een unieke ervaring wordt gegarandeerd. Er zullen verschillende activiteiten zijn zoals een breekdeweek, er komen yogasessies met zicht op zee, verschillende dj-sets, enzovoort. Maar er is nog meer. Zo gaan we vermoedelijk de hoogste petanquebaan in Vlaanderen installeren op het dak. Wie hier iets komt drinken of eten, kan een spelletje petanque spelen met zicht op zee. Daar zijn we best wel trots op”, besluit Quinten.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier