Twee keer prijs voor Wijndomein Ravenstein tijdens Gault&Millau Wine Awards: “Dit zal ongetwijfeld mensen naar ons domein in Kruiseke brengen”

Met gele bordjes kunnen Patricia en Dirk de kersverse erkenning nu wereldkundig maken. © CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Vergeet de Bourgogne en de Champagnestreek. Wie topwijnen wil scoren, hoeft daarvoor geen uren meer in de wagen te zitten. Wijndomein Ravenstein wist tijdens de Gault&Millau Wine Awards niet minder dan twee titels te bemachtigen. “We zijn het enige Vlaamse wijndomein dat twee awards wist te winnen”, klinkt het trots.

Voor wie thuis is in de wereld van de wijnen, zijn de Gault&Millau Wine Awards geen onbekenden. In België staan ze te boek als de Oscars van de wijnbouwers, waarbij iedereen hoopt een plaats te kunnen bemachtigen. “Het was dit jaar niet anders. Niet minder dan 107 wijndomeinen namen deel aan de awards, goed voor meer dan 250 wijnen!”

Kwaliteit boven kwantiteit

Dirk Talpe en Patricia Lenoir, de drijvende krachten achter Wijndomein Ravenstein, waagden ook dit jaar hun kans. “Onze wijnen kwamen er in de handen van zestig topsommeliers, allemaal mensen met naam en faam in die wereld. Uit het aanbod maakten ze een eerste selectie van 55 wijnen, die de titel van ‘coup de coeur’ kregen. Daar zaten twee van onze wijnen al bij. Uiteindelijk werd er dan nog verder geëvalueerd totdat er nog 25 overbleven. Die kregen allemaal een Wine Award, waarvan er twee met ons mee naar huis gingen.”

De erg prestigieuze titel is een flinke opsteker voor de wijnmakers, al viel hun Wervikse kwaliteit al eerder in de prijzen. “We blijven keer op keer inzetten op kwaliteit, niet op kwantiteit. Dat maakt volgens ons het verschil. De jury was verlekkerd op onze Blanc De Noirs Brut en onze Ravenstein Rosé brut. Beiden kregen de Wine Award titel.”

Opent nieuwe deuren

Met gele bordjes kan het wijndomein de kersverse erkenning nu wereldkundig maken, al gaat het veel verder dan enkel maar een symbool. “De wijngids van Gault&Millau is toch wel een beetje de bijbel in België. Mensen die hem lezen, gaan ook specifiek op zoek naar die wijnen, vooral als ze een award hebben gewonnen. De titels zullen dus ongetwijfeld mensen naar ons wijndomein in Kruiseke brengen, dus dat is goed nieuws. Ook zal het nieuwe deuren openen, bij restaurants en verkooppunten. We kunnen de vakantieperiode dus met een glimlach op het gezicht starten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier