Surfschool heet voortaan Shorebreak en heeft nieuwe uitvalsbasis: “We tellen in ‘smiles’”

© Shorebreak
Redactie KW

Sofie Dobbelaere (44) en Dieter Roussel (45) hebben in hun thuisgemeente Oostduinkerke de deuren geopend van Shorebreak. Dat is de nieuwe overkoepelende naam van Surfschool die al 24 jaar een vaste waarde is in Koksijde, maar noodgedwongen zijn vorige stek bij het strand van Sint-André moest verlaten. Het IJslandplein in Oostduinkerke is de nieuwe uitvalsbasis. “Ons surfcafé is een extra blikvanger.”

Sofie en Dieter runnen in Koksijde al jaren Surfschool. Dat is geen watersportclub omdat er geen leden zijn, maar wel echt een school waar iedereen kan leren surfen. Het koppel richt zich vooral op groepen, zowel scholen, bedrijven, verenigingen als families of vrienden. Jaarlijks leiden de twee, samen met hun team monitoren, honderden mensen op. “Het beschermde gebouw ‘Zeebries’ was tien jaar onze uitvalsbasis. Dat was gelegen vlakbij het strand van Sint-André. Door grondige renovatiewerken was het daar niet meer veilig en moesten we noodgedwongen op zoek naar een nieuwe locatie. Die vonden we op het IJslandplein in Oostduinkerke, vlakbij het strand. We hebben dit pand kunnen kopen, wat ons een extra zekerheid biedt.”

De twee surffanaten werken nu onder de noemer Shorebreak en daar blijft ook de vzw Surfschool actief. “Eén naam is gewoon veel eenvoudiger”, vindt Sofie die trots de deuren opent van het surfcafé. “Wie hier binnenkomt, herkent ons meteen in de stijl van de inrichting. Een industriële look door de bakstenen muur, maar ook veel kleur en een vleugje bohemien. De vele planten tussen de zithoekjes bezorgen onze gasten een instant thuisgevoel. We bieden koffie, streekbiertjes, wat cocktails en frisdrank aan. De bar is van donder- tot en met zondag open, tijdens de zomervakantie zal dat elke dag zijn. De uren volgen die van onze Surfschool.”

© Shorebreak

Het accent blijft op de opleiding liggen, maar het surfcafé springt wel meer in het oog dan vroeger door de centralere ligging van de zaak. “Dieter en ik zijn al ons hele leven verzot op surfen. We reisden de wereld rond, maar voelen ons hier in Oostduinkerke het meeste thuis. Van de gemeente kregen we de toestemming om tijdens het seizoen containers op het strand te plaatsen voor het zwaardere materiaal. In de kelder van ons pand is er ruimte voor de meer dan 100 surfplanken en 400 surfpakken. Monitoren die ons deze zomer willen helpen, zijn meer dan welkom. We rekenen hier vooral in ‘smiles’. Wanneer de mensen tevreden naar huis gaan, is het voor ons geslaagd.” (GUS)

Alle praktische informatie vind je terug op www.shorebreak.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier