Sofie en Steven weer even in café ‘t Hof van Vlaanderen voor kermis in Krombeke

Voor de derde keer staan Sofie Vanderhaeghe en Steven Meulenaere achter de toog van café ‘t Hof van Vlaanderen tijdens het kermisweekend in Krombeke. © LBR
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

Voor de derde keer staan Sofie Vanderhaeghe en Steven Meulenaere achter de toog van café ‘t Hof van Vlaanderen tijdens het kermisweekend in Krombeke. Van donderdag 20 juni tot en met peirdekoersmaandag 24 juni blazen ze het leegstaande café ‘t Hof van Vlaanderen opnieuw wat leven in. “Het café staat te koop, dus wie wil kan het verderzetten”, klinkt het bij Steven en Sofie.

“We brengen graag mensen samen en tijdens de vorige kermisweekends blijkt dat de mensen het ook echt wel fijn vinden dat we hier energie in steken”, zeggen Sofie Vanderhaeghe en Steven Meulenaere. Hij opende recent Boskafé Boule Carré bij het Helleketelbos.

Het café ‘t Hof van Vlaanderen werd meerdere generaties door Stevens familie uitgebaat, dit sedert 1914. “Het café staat ondertussen al enkele jaren over te nemen en te koop. Op deze manier kunnen we het café elk jaar weer wat in de kijker zetten. We hadden gedacht dat vorig jaar de laatste keer zou zijn, maar het café is nog steeds niet verkocht. Wij doen er dus met plezier nog een jaar bij”, zegt Steven. “Het zou een zonde zijn, mocht het café gesloten zijn tijdens het kermisweekend en de paardenkoers. Het café is nu eigendom van mijn doopmeter en we weten dat dit ook wel veel voor haar betekent.”

Gebuursavond

Het is de derde keer dat Steven en Sofie het café openen tijdens het kermisweekend in Krombeke. “We dragen Krombeke en de paardenkoers allebei een warm hart toe. Ik doe graag losse projectjes en de vorige edities zijn altijd heel goed meegevallen. Het is hier altijd een goed café geweest en de inwoners zijn blij dat ze nog eens het café kunnen binnenstappen”, vult Sofie aan.

“Het café fulltime openhouden zullen we niet doen. Dat is niet wat we allebei willen en het moet ook haalbaar blijven. Dit weekend verbindt de mensen, en wij doen het voor de leute en de goede energie”, aldus Steven.

Op donderdagavond 20 juni is er gebuursavond. “De buren ontmoeten elkaar en het kermisweekend kan goed ingezet worden. Het hele weekend zijn we een gezellig sfeercafé met hopelijk een zonnig terras. Op maandag 24 juni spelen we feestelijke paardenkoersdeuntjes tot in de vroege uurtjes.”

Info: www.facebook.com/krombekefeest.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier