Samir opent opnieuw zomerbar Cargo op de Konterdam

Samir met medewerkers Ria Fiers en Mike Vanbillemont. © EFO
Edwin Fontaine
Edwin Fontaine Medewerker KW

Op de Konterdam in Oostende opende zomerbar Cargo opnieuw de deuren. “We zijn vier dagen per week open en op alle dagen waarop de Rode Duivels spelen. Dan doen we een extraatje”, zegt Samir Ben Tahar.

De locatie van de zomerbar is niet evident: middenin de bedrijvenzone, ver van stranden en open velden waar veel zomerbars zich bevinden. Maar dat houdt de bezoekers niet tegen. Zomerbar Cargo startte in 2022 op de hoek van de Archimedesstraat en de Zandvoordeschorredijkstraat.

“Dat was tijdens de pandemie toen het niet zo evident was om op café te gaan. In open lucht kon er meer en toen ontstonden heel wat pop-ups, waaronder ook mijn zomerbar Cargo”, zegt Samir Ben Tahar (47). Als hij niet met zijn zomerbar bezig is, dan is hij brandweerman. In het verleden had hij ook een eigen horecazaak op Stene.

Al drie jaar

Cargo bleek al snel een succes. Er zijn een twaalftal medewerkers voor de zomerbar die 4 dagen per week open is. Op donderdag en vrijdag vanaf 16.30 uur, op zaterdag vanaf 15.30 uur en op zondag vanaf 14 uur.

“Ik ben blij dat in die korte periode al heel wat mensen onze bar ontdekten. Ze komen van overal en zoeken vaak een alternatief voor de traditionele beachbars. Hier is het toch net iets anders.”

Samir startte begin juni met de opbouw en aankleding, inclusief strandzetels, waterfontein, zithoeken en palmbomen. Goed voor 250 plaatsen in open lucht of onder het afdak. Er komen ook deejays, waaronder Olivier Pieters en Dimaro.

Sfeervol

Op donderdag en zondag gaat de muziek uit om 22 uur, op vrijdag- en zaterdagavond om 23.30 uur. “Ik doe ook dit jaar speciale inspanningen om de hinder te beperken. Er is een constructie waardoor het geluid beperkt blijft, de springkastelen staan achteraan en er staat een extra container om het geluid rond het glas sorteren te beperken. Ik breng ook de buurtbewoners samen voor een zomerdrink”.

Voor het EK voetbal doet Samir wat extra’s. “We hebben een extra scherm gezet voor de wedstrijden. En er is dan ook een kraam voor friet en hamburgers. Zoiets hoort bij voetbal.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier