Ruim aanbod aan zoetigheden en hartelijke gerechtjes in koffiebar Soes: “Onze droom wordt nu werkelijkheid”

Benoit Loosvelt en Annelien Vermeulen zijn de uitbaters van Soes. © DRD
Rik Devos
Rik Devos Medewerker KW

Het centrum van Deerlijk heeft er met Soes een nieuwe stijlvolle zaak bij. De stemmige koffiebar van Benoit Loosvelt en Annelien Vermeulen, met een ruim aanbod aan zoetigheden en hartelijke gerechtjes, opende onlangs de deuren.

Ze zijn allebei van Rekkem afkomstig. Annelien Loosvelt (31) studeerde voedings- en dieetkunde en was altijd in die sector actief. De jongste jaren als quality officer bij Alpro. Benoit Loosvelt (32) werkte tot voor kort voor Vanassche Firefighting Engineering in Hulste. Samen hebben ze een dochtertje, Olivia (4), en tot voor kort woonden ze in Bistierlant, de nieuwe verkaveling op de grens met Harelbeke in Deerlijk.

Drie jaar in bijberoep

“We stammen beiden uit kroostrijke families van zelfstandigen”, start Annelien haar verhaal. “Ik heb altijd een voorliefde gehad om lekkere taarten te maken en dat leidde zo’n drie jaar geleden tot de opstart van Soes. Ik bakte er taarten in bijberoep en mijn creaties vielen blijkbaar best in de smaak. Het werd een succes en ik moest al snel mijn gewone professionele bezigheden terugschroeven. De droom om samen een eigen zaak uit de grond te stampen, bleef bestaan en wordt nu werkelijkheid.”

“Het was dus tijd om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen”, vult Benoit aan. “We hebben onze woning in Bistierlant verkocht en zijn onlangs verhuisd naar het pand in de Schoolstraat, waar vroeger de bank BNP Paribas Fortis was gevestigd. We zijn hier ideaal gevestigd in het centrum van de gemeente. Er is hier veel passage, achteraan is er een parking voor de klanten en onze koffiebar zien wij als een goede aanvulling van de vele mooie zaken die hier al in Deerlijk te vinden zijn.”

Meer dan koffie

“We hebben de jongste maanden niet stilgezeten en hebben het oude bankgebouw omgetoverd tot een gezellige koffiebar. We krijgen alvast heel positieve commentaar over de warme inrichting van onze zaak”, aldus het koppel.

Waarvoor je in Soes allemaal terecht ken? “De boventitel luidt niet voor niets ‘Much more than coffee’. We hebben een uitgebreid aanbod. Van ontbijt over apero tot lunch, het kan allemaal.”

“We hebben een ruim assortiment aan koffies, melkdranken, milkshakes, huisgemaakte, smoothies en sapjes. Lekkere wijntjes, bieren en frisdranken en hapjes zoals tapasplanken en nacho’s… Voor het lunchen hebben we dagverse soep, salades, croques en pasta’s. In de namiddag kan je bij ons terecht voor pannenkoeken, wafels, gebak en ijscrème. Tijdens het weekend, op zaterdag en zondag, bieden we verschillende ontbijtformules aan.”

Soes is elke dag (uitgezonderd maandag en dinsdag) open van 9 tot 18 uur (zaterdag en zondag van 9 tot 17 uur).

Soes, Schoolstraat 15, Deerlijk. Meer info: 056 90 60 14, www.soesdeerlijk.be en info@soesdeerlijk.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier