Roel blaast zeven kaarsjes uit met café Sint-Arnoldus

Roel Couckuyt toost op zeven volgende vette jaren in zijn café Sint-Arnoldus in hartje Tiegem. © GV
Gerda Verbeke

Roel Couckuyt (38) is intussen zeven jaar de uitbater van café Sint-Arnoldus aan Westdorp 2 in Tiegem (Anzegem). Samen met ons blikt hij terug op de voorbije zeven jaar.

“Ik ben steeds graag tussen de mensen geweest”, begint Roel Couckuyt. “Een café starten was altijd een droom. Daarbij slagen om een evenwicht te vinden tussen jong en oud in dezelfde kroeg, was essentieel. Ik blik terug op zeven mooie jaren, al moet ik toegeven dat corona het landschap heeft doen veranderen. Er sluiten spijtig genoeg meer en meer horecazaken de deuren door de prijsstijgingen van leveranciers, die op hun beurt prijsstijgingen te verwerken krijgen. Alleen zijn wij als caféhouder de laatste die het moet doorrekenen aan de eindconsument, onze klant. De uitdaging is om te blijven investeren in service, beleving, klantvriendelijkheid en vernieuwing waar mogelijk.”

Klankbord

“Ik ben inderdaad enkele kilo’s bijgekomen”, lacht Roel. “Maar ik beloof mijn voetbalvrienden van Blauwe Haring Tiegem om eens meer mee te spelen op zondag, zodat de zeven magere jaren mogen volgen.” Sinds kort heeft de cafébaas zich geëngageerd in de Anzegemse politiek. “Op deze manier hoop ik enigszins de mensen dichter te brengen bij het reilen en zeilen in de gemeente. Mensen willen een luisterend oor en een antwoord. In Facebook als klankbord geloof ik niet. Geef mij maar ‘Jan met de pet met een vraag aan de toog’. Ik zal helpen daar waar nodig en waar mogelijk.”

Wat wil hij vieren met de zevende verjaardag van café Sint-Arnoldus, willen we nog weten. “Ik wil vieren dat we het geluk hebben om na zeven jaar nog allemaal te kunnen lachen aan ‘den toog’. De ene mop al beter dan de andere, het ene verhaal al wat triestiger dan het andere, het ene kleinkind zijn punten al beter dan het andere, de ene mens al eens anders dan de andere. En daar zit mijn geluk.”

“Mensen samenbrengen, wie ze ook zijn of wat ze ook doen. In de zeven jaar van Sint-Arnoldus Tiegem was het donkere punt sowieso de coronaperiode. Zowel mentaal, financieel en sociaal was dit geen cadeau. Met ons vijfjarig bestaan, hebben we de volledige straat afgezet en een heus volksfeest georganiseerd met ruim zeshonderd mensen die kwamen vieren samen met Sergio op het podium. Dàt was het topmoment in ons bestaan!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier