Quinten (21) runt twee zomerbars aan de kust: “Heerlijke drankjes en hapjes in een stijlvolle setting”

Quinten toost op zijn projecten in zomerbar Westdiep. © PG
Peter Germonprez
Peter Germonprez Medewerker KW

Quinten Foulon, slechts 21 jaar oud, bewijst dat ondernemerschap geen leeftijd kent. Hij is uitbater van zomerbar Westdiep aan de promenade in Nieuwpoort. Op 29 juni opende hij ook een nieuwe bar op het dak van Fort Napoleon in Oostende.

Sinds 2020 is Quinten, die in Zulte woont, actief in de eventsector. Hij heeft onder andere meegewerkt aan het kerstgebeuren in Oostende en runde een zomerbar in Waregem. “Die zomerbar op het dak van de hippodroom was een wild avontuur”, lacht Quinten. “Ik was nog maar 18 en had totaal geen idee waaraan ik begon. Maar je weet hoe dat gaat, je bent jong en je denkt: hoe moeilijk kan het zijn? Nou, dat heb ik geweten! Dat was een beetje de Zillion 2.0 van Waregem.”

“Mijn eerste kennismaking met de kust was tijdens de Captains of Industries, het grootste netwerkevenement gecombineerd met zeilen in de Benelux, dat onlangs plaatsvond in KYCN. Vorig jaar, tijdens datzelfde event, ontmoette ik Matthias van het restaurant d’Oude Jachthaven. Hij introduceerde me bij Axel De Cock van Westdiep”, vertelt Quinten.

Goed voorbereid

“Vorig jaar was alles nogal last minute, waardoor we niet alles goed konden voorbereiden. Dit is ons tweede jaar, en we hopen veel opstartproblemen te kunnen oplossen. Het is hier een prachtige locatie, naar mijn mening zelfs beter en mooier dan de zeedijk. Veel mensen komen naar de zee en zien alleen de dijk, maar ik raad ze aan om eens langs de vaargeul te wandelen. Het is hier echt idyllisch. We zijn gestart begin juni en normaal doen we open tot 1 september. Maar mocht september zorgen voor een goede nazomer, dan gaan we zeker nog kijken om een extra maand open te blijven. Alles hangt hier af van het weer. Dit jaar willen we proberen om in de weekends ’s avonds wat langer open te blijven, zodat wandelaars kunnen terugkeren voor een heerlijke cocktail.”

Quintens ondernemerschap eindigt niet in Nieuwpoort. Op zaterdag 29 juni opende hij, in samenwerking met Look I Like uit Bredene, de rooftopbar ROOF!, bovenop Fort Napoleon in Oost- ende. “Net als in Nieuwpoort bieden we daar heerlijke drankjes en hapjes aan in een stijlvolle setting. Voor beide bars heb ik een team van 30 tot 40 medewerkers die flexibel ingezet kunnen worden gedurende de zomer.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier