Pieter Kookt in Roeselare wordt vanaf begin augustus restaurant Flambée: nieuwe eigenaars Jean-Louis (29) en Kim (26) tellen af

© (foto BF)
Maxim Bille
Maxim Bille Webredacteur KW

Eind april raakte bekend dat Pieter Kookt in de Delaerestraat in Roeselare na 25 jaar de deuren sluit, maar in dezelfde adem werden ook al de nieuwe eigenaars genoemd. Vanaf dinsdag 6 augustus openen Jean-Louis Degryse (29) en Kim Pattijn (26) er hun restaurant Flambée. Het koppel uit Roeselare staat alvast te popelen om eraan te beginnen. “Het mag er nu zo snel mogelijk gaan zijn, zodat we kunnen doen wat we het liefst doen: het restaurant openhouden”, klinkt het.

Zaterdag 22 juni staat zaakvoerder Pieter Lauwers voor het laatst achter de kookpotten in zijn restaurant Pieter Kookt in de Delaerestraat 32 in het centrum van Roeselare. Na 25 jaar trekt hij er de deur definitief achter zich dicht. Maar lang zal het restaurant niet gesloten zijn, want met Jean-Louis Degryse en diens vriendin Kim Pattijn werd al vrij snel een nieuwe eigenaar gevonden. “Een tijd terug kwam ik Pieter tegen op café”, doet Jean-Louis ons het verhaal. “Het was een fijn weerzien, want als student heb ik mijn stage bij Pieter Kookt gedaan en na mijn studies heb ik er ook drie jaar gewerkt in het weekend. Ik heb dus altijd een goed gevoel gehad bij de zaak. Die dag dat we elkaar weer tegen het lijf liepen, raakten we aan de praat en vertelde Pieter over zijn plannen om het restaurant te laten overnemen. Uiteindelijk hebben we dan afgesproken samen met Kim en werd alles behoorlijk snel concreet.”

Jean-Louis en Kim waren uiteindelijk vrij snel overtuigd om het restaurant over te nemen. Een droom werd zo werkelijkheid. “We zijn allebei van Roeselare, we hebben hier een huis samen, we hebben dochtertje van 2 jaar en al onze vrienden wonen hier. We wilden dus heel graag in onze eigen stad een nieuw verhaal starten”, aldus Jean-Louis, die tot voor kort bij hotel en restaurant De Goedendag in Lissewege werkte als chef. Kim deed dan weer de nodige ervaring op in de zaal bij Hertog Jan in Brugge, CRKL in Roeselare en laatst deed ze nog de administratie en sociale media bij De Jonkman in Brugge. Aan ervaring geen gebrek dus bij het koppel.

Nieuwe naam en uitgebreid concept

Jean-Louis en Kim openen op dinsdag 6 augustus de deuren van hun eigen zaak, die ook een nieuwe naam krijgt: Flambée. “We waren allebei overtuigd om voor een Franse naam te gaan”, gaat Jean-Louis verder. “Opeens zei mijn vriendin ‘Flambée’ en we waren meteen verkocht. In de keuken wordt er regelmatig eens alcohol in brand gestoken, flamberen dus. Zo was het eigenlijk snel beslist. We vinden het wel leuk: een beetje vuur, passie en je kan er ook wel wat mee gaan spelen.”

Ook het concept ondergaat een wijziging. “We breiden het wat uit. Pieter werkte met een concept waarbij hij in het weekend één vaste menu serveerde. Op zaterdagavond en zondagmiddag willen we dat behouden, maar wel met een tweetal keuzemogelijkheden. In de week willen we dan ook à la carte werken, maar zal de menu ook te verkrijgen zijn. À la carte willen we niet te uitgebreid gaan. We willen vier voorgerechten en vier hoofdgerechten aanbieden, maar we zullen die wel per seizoen wijzigen. Zo zullen de klanten het hele jaar door een andere kaart ter beschikking krijgen en moeten ze niet telkens hetzelfde eten. Dat vinden we wel heel belangrijk. In de week zullen we ’s middags ook een lunch voorzien. Concreet willen we dus wel de kwaliteit van Pieter Kookt behouden, maar zullen we er uiteraard onze eigen stempel op drukken.”

Gespannen

Met Flambée willen Jean-Louis en Kim zich focussen op maximum vijftig eters. Dit samen met hun drie medewerkers. Het koppel kijkt alvast gespannen uit naar de opening. “We kijken er heel hard naar uit. Het is een droom die uitkomt voor ons allebei. We hebben al heel wat positieve reacties gehoord, dus dat geeft ons veel goesting om eraan te beginnen. Het mag nu zo snel mogelijk 6 augustus zijn, zodat we kunnen doen wat we het liefst doen: het restaurant openhouden”, besluit Jean-Louis. (MB)

Flambée in de Delaerestraat 32 in Roeselare is op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag zowel over de middag als ’s avonds open. Op woensdag en zondag is het restaurant enkel ’s middags open. Op maandag is Flambée een volledige dag gesloten. Meer info vanaf maandag 24 juni op www.flambée.be.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier