Opnieuw zomerbar Perron 74 (met strand!) in Pervijze

Paul-Willem Verstraete is de uitbater van zomerbar Perron 74. © ACK
Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

Voor het vierde jaar op rij organiseert Paul-Willem Verstraete (36) een zomerbar in de Blauwhuisweg 1 in Pervijze.

“Dit is hier een locatie voor feesten. We hadden een wellness, maar nog vóór corona is daar tijdens een storm een gevel ingestort. Toen kwam dus corona, en om toch iets van inkomen te hebben zijn we een zomerbar gestart. En dat doen we nu nog ieder jaar.”

Polles Patatje

“Van opleiding ben ik bakker en kok, en ik deed ervaring op bij Stefaan Destrooper. Die vaardigheden gebruik ik nu in de zomerbar, waar we – naast allerhande cocktails en mocktails en bieren en frisdranken – tapas en vijftien hoofdmenu’s en kindermenu’s aanbieden, alles vers in huis bereid met zoveel mogelijk producten van de korte keten. Specialiteit is Polles Patatje: aardappel in de pel, gevuld met puree, diverse kruiden en opgediend met vers gemaakte mousselinesaus en garnalen.”

“Voor de kinderen is er heel wat te beleven: er is binnen- en buitenanimatie, er zijn springkastelen, enzovoort. Verder kan je hier genieten van een aangelegd strand, kan je petanque spelen, zijn er caféspelen en nog heel wat meer.”

De openingsuren: in juni, juli en augustus open van 11 tot 23 uur, keuken van 12 tot 22 uur doorlopend. Dicht op donderdag.