Ohana Bowls vond nieuwe stek in Sky District

Jabar Hill (links) en Rico Ott verhuisden hun poke bowls-restaurant naar het Sky District. © EFO
Edwin Fontaine
Edwin Fontaine Medewerker KW

De verhuizing naar het Sky District in oktober 2023 zorgde voor een grotere bekendheid van Ohana Bowls, de zaak die Jabar Hill in 2019 startte. “We leerden Oostende kennis maken met deze nieuwe en gezonde manier van eten”, zeggen uitbaters Jabar en Rico.

“Ik woon al sinds 2009 in Oostende, maar was actief in een andere sector”, zegt Jabar Hill (31). Samen met zijn jeugdvriend en vennoot Rico Otto startte hij in 2019 op de Groentenmarkt Ohana Bowls. “Fastfood wordt vaak gezien als iets ongezonds. Wij doorbreken dat met het concept van onze poke bowls. Het idee is ontstaan toen we als sporters op zoek waren naar een gezond alternatief. De poke bowl is een kom met een volwaardige maaltijd met rijst, vis, groenten, kruiden en saus, die we serveren in een kommetje.”

In het basisassortiment zitten acht verschillende bowls, die de klanten kunnen uitbreiden met extra ingrediënten. Ohana betekent ‘familie’ in het Hawaïaans. De zaak had wel wat pech: kort na de opening brak de pandemie uit en daarna werd hun pand getroffen door een brand. “Na een tijdelijke vestiging in de Sea’rena kregen we dit nieuwe pand in het Sky District aangeboden”, zegt Jabar. Het Sky District is het nieuwbouwproject van Vastgoedgroep Degroote op de site van de voormalige Hotelschool. De nieuwe vestiging liet het duo toe om de zaak uit te breiden en niet enkel meeneemgerechten en thuisbezorging aan te bieden. Er zijn 45 plaatsen en op mooie dagen een terras.

Sky District

“We hebben een heel divers publiek, maar het concept is wel gericht op jongere mensen die snel een degelijke en gezonde maaltijd willen. Onze prijzen variëren van 14 tot 20 euro per bowl”, zegt Jabar. In de zaak worden ook hapjes, fingerfood en gerechtjes om te delen aangeboden. Hij ziet een mooie toekomst: “Momenteel is de passage nog een probleem. Gelukkig hebben we een goede naam en vinden veel klanten ons op de locatie. We zijn hier nu zes maanden en kijken vooruit naar de zomer. Deze omgeving is in volle expansie. Straks opent hier nog een hotel en komen er meer appartementen.”

Ohana Bowls heeft nog een vestiging in Roeselare, uitgebaat door de broer van Jabar. “We veroveren vanuit Oostende heel West-Vlaanderen”, knipoogt de uitbater.

Ohana Bowls and More is te vinden in het Sky District (Brandariskaai 3) en is 7 dagen op 7 open tot 21 uur. Meer info op www.ohana.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier