Medard uit Diksmuide wijzigt koers en focust zich voortaan op pokébowls: “Ons profileren als een gezond fastfoodconcept”

Uitbaters van Poke Bowl Medard Kenny Desmadryl en Zena Verdievel. © ACK
Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

In de Generaal Baron Jacquesstraat 59 gooien ze het sinds kort over een andere boeg. Voortaan focust de zaak zich op het aanbieden van pokébowls, zowel ter plekke op te eten als om mee te nemen.

“Toen mijn rechterhand in de keuken aangaf te vertrekken, is voor ons de bal aan het rollen gegaan”, vertelt Kenny Desmadryl (42), zaakvoerder van Poké Bowl Medard.

“Met welk concept kunnen we elkaar meer ondersteunen dan de huidige keuken- en zaalverdeling, vroegen we ons af. Zo kwamen we al snel uit bij pokébowls. Gezond, snel, vegetarische opties, glutenvrije opties, ter plaatse op te eten én mee te nemen. Dat laatste is nieuw voor ons, maar we willen er heel sterk op inzetten dankzij onze webshop.”

Gezonde fastfood

In 2017 startte Bistro Medard, dat dus voortaan geen bistro meer is. Het wil zich nu profileren als een gezond fastfoodconcept, iets wat in deze regio uniek is. “Dit concept voldoet aan veel trends en noden die wij meer en meer opmerkten: de nood aan snel en gezond, aan veggie, glutenvrij… en ook het hele takeawaygebeuren. Mensen willen vandaag de dag niet elke avond achter de potten staan, maar willen even goed een gezondere keuze dan de klassieke fastfoodopties”, legt Zena Verdievel (41), zaakvoerder van Poké Bowl Medard uit.

“Daarnaast stappen we ook af van het klassieke tussen 12 en 13 uur luncht iedereen, bij Poké Bowl Medard zijn we doorlopend open van maandag tot en met zaterdag van 11 tot 19 uur en op vrijdag en zaterdag zelfs tot 21 uur.”

Hawaï en Japan

De oorsprong van de pokébowl ligt in Hawaï, maar er zijn ook Japanse invloeden te merken. Mensen kunnen kiezen tussen een reeds klaargemaakte pokébowl of er zelf een samenstellen. Via een eenvoudig stappenplan stel je jouw eigen pokébowl samen”, vertellen Kenny en Zena.

“Een pokébowl is de moderne en westerse variant op het Hawaïaanse gerecht poke. Het gerecht bestaat uit een kom (‘bowl’ in het Engels, red.) met verschillende fijngesneden ingrediënten die gescheiden naast elkaar op een sierlijke manier gerangschikt zijn en lauwwarm geserveerd worden, met daaroverheen een saus. Voor de basis kan men kiezen tussen sushirijst, bruine rijst, quinoa, zoete aardappel, nacho’s en ijsbergsla, met daarbij een keuze uit een 12-tal groenten, tataki tonijn, zalm, gebakken rundsblokjes, tofu, falafel, gebakken kippenblokjes of zonder proteïne, tien soorten dressing en 18 soorten toppings. Men kan ter plaatse eten of meenemen.”

Bestellen kan via de website: www.pokebowlmedard.be en ter plaatse via de kiosk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier