Kelly en Jurgen bakken al 20 jaar de lekkerste frietjes: “Onze extra traiteurdienst is uit de hand gelopen hobby”

Kelly en Jurgen staan ook bekend om hun Heirwegse burgers. “We proberen zoveel mogelijk te variëren in ons aanbod.” © LM
Lara Merlevede
Lara Merlevede Reporter

Vroeger was het een slagerij, maar tegenwoordig kan je er de lekkerste frietjes krijgen. In frituur-eethuis Den Heirweg in Anzegem voorzien Kelly en Jurgen hun klanten met een glimlach van frietjes, snacks én tapasplankjes.

Zo’n 20 jaar geleden was het nog een slagerij, maar nu staat er frituur-eethuis Den Heirweg te lezen op de gevel. “Ikzelf ben afgestudeerd als bejaardenhelpster, maar samen met mijn ex-partner heb ik het café hier naast de frituur overgenomen. Dat hebben we eerst wat opgefrist. Daarna zijn we pas begonnen met de frituur”, vertelt Kelly. “Nu baat ik de frituur fulltime uit, samen met mijn nieuwe partner Jurgen, terwijl mijn ouders zich over het café ontfermen. De meeste vaste klanten leggen hun bestelling op de toog en gaan ondertussen een pintje drinken hiernaast”, lacht ze.

Streng op het vet

Kelly heeft altijd al in de Heirweg gewoond, een klein gehuchtje tussen Anzegem en Vichte. Jurgen was cafébaas in Wielsbeke, waar ze elkaar 12 jaar geleden ook leerden kennen. “Het werd praktisch gezien moeilijk voor ons om het café van Jurgen te combineren met de frituur. Hij ging slapen wanneer ik opstond, dat was op den duur echt niet meer te doen. Toen hebben we besloten om samen de frituur uit te baten”, klinkt het.

“Wij willen echt inzetten op hygiëne. Alles wordt hier dagelijks schoongemaakt. We zijn ook streng op ons vet. We verversen het heel vaak. Daar krijgen we positieve commentaar over. Vorige week was er bijvoorbeeld een opa die met zijn kleinkinderen kwam eten en verbaasd was dat het hier totaal niet naar een frituur ruikt”, vertelt Jurgen.

Verse gerechten

“We maken alle gerechten zelf, zoals ons stoofvlees en onze balletjes in tomatensaus. Wij werken ook met weeksuggesties. Elke woensdagochtend plaatsen we de suggestie van de week op onze Facebookpagina. Elke week is dat een ander, zelfgemaakt gerecht, van een vispannetje tot vogelnestjes”, vult Kelly aan.

“We zetten in op beleving met ons gezellige interieur”

Kelly en Jurgen staan ook bekend om hun Heirwegse burgers. “We proberen zoveel mogelijk te variëren in ons aanbod, zodat het voor de klanten geen doorsnee frituur is. Onze burgers maken we met verse broodjes en groentjes. We proberen zo innovatief mogelijk te zijn. We hebben bijvoorbeeld onlangs twee nieuwe burgers naar Amerikaanse stijl toegevoegd aan het menu. We gaan ook een cursus over burgers volgen om nieuwe dingen bij te leren. We bezoeken ook regelmatig beurzen”, legt Jurgen uit.

“Ook onze slaatjes zijn populair bij de klanten. In plaats dat we ze op voorhand klaarmaken en in doosjes steken, maken we ze het moment dat de klant ze bestelt. Op die manier garanderen we dat alles zo vers mogelijk is. Elke zondag geven we ook altijd een hapje aan de klanten, zoals een sushirolletje of peperkoek met camembert.”

Tapasplankjes

Naast lekkere frietjes, burgers en slaatjes kan je ook tapasplankjes krijgen bij frituur-eethuis Den Heirweg. “Sinds de coronapandemie is de traiteurdienst erbij gekomen. Het is een beetje een uit de hand gelopen hobby. Tijdens de lockdown wilden we niet alles volledig afsluiten. Toen hebben we besloten om tapasplankjes te verkopen die opgehaald konden worden. We merkten dat die heel erg in trek waren en hebben dan een website gemaakt. Dat boomde echt, dus zijn we het ook blijven doen na de lockdown. Nu verkopen we elk weekend veel plankjes voor feestjes en zelfs in de week zijn er klanten die er bestellen”, vertelt Kelly.

Gezellige sfeer

“Wij zetten echt in op de beleving van de klanten. We verzorgen ons interieur met gezellige tafeltjes en versieren ze met verse bloemetjes en zorgen voor een aangename sfeer. Sinds corona is alles heel duur geworden. Mensen die vroeger op restaurant gingen, komen nu naar hier een hapje eten. Bij ons is alles lekker vers en betaalbaar. Het is niet enkel een frituur, maar een gezellige en verzorgde plaats waar de klanten op het gemak kunnen genieten van lekker eten”, aldus Jurgen.

“Wij zouden het natuurlijk heel leuk vinden mocht onze zoon Aeres de frituur overnemen, maar dat moet hij voor zichzelf beslissen. We zien wel dat hij graag meehelpt in de frituur, maar hij zou later het liefst fotograaf worden. We zullen zien wat de toekomst brengt”, lachen Jurgen en Kelly.

Meer info via www.frituurdenheirweg.be