Kaat (24) opent voor de vijfde keer haar Smoothiebar in Ingelmunster: “Met aangepaste drankkaart”

Kaat in haar overdekte ruimte, waar de zitcapaciteit werd verhoogd. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Tot en met zondag 15 september is iedereen tijdens het weekend voor het vijfde jaar op rij welkom in de zomerbar van Kaat Neerinck (24) in de Oostrozebekestraat 287a. Het aantal zitplaatsen werd opgetrokken en ook de menu- en drankkaart werd aangepast.

Vijf jaar geleden begon Kaat met de verkoop van smoothies in een foodtrailer langs de openbare weg. Dit concept sloeg aan, waardoor ze het één jaar later ruimer zag. Ze bouwde een zomerbar uit op het terrein van haar ouders Geert en Els Neerinck-Dendauw. Het werd een voltreffer, zodat Kaat dat ook verder deed in 2022 en 2023. Nu viert ze haar eerste jubileum. “Ik ben nog altijd geëngageerd om dat verder te doen. Een groot pluspunt is dat ik nog altijd thuis woon en dat mijn ouders akkoord zijn. Ze steunen mij enorm. Papa doet de opzet, ik ben meer de uitvoerende kracht. Zo vullen we elkaar aan”, lacht Kaat, partner van Sander Mestdagh.

Mix van mensen

We informeerden even hoeveel bezoekers Kaat tijdens de zomer van 2023 mocht verwelkomen. “Oei, dat is een moeilijke vraag. Bij mooi weer zat het hier telkens vol en moest ik zelfs stoelen bijzetten. Misschien kwamen er dan 150 mensen per namiddag langs. Hier komt een mix van mensen. Jongeren en ouderen. Van mijn oma tot gezinnen met kleine kinderen. Het is ook rolstoeltoegankelijk”, zegt Kaat, die dit jaar het aantal zitplaatsen verhoogde. “In plaats van twee staan er nu drie tenten. Ik kan een 100-tal mensen een zitje aanbieden of toch 24 plaatsen méér dan vorig jaar. Bij mooi weer komt er nog een tent op de ligweide. Rond de zwemvijver komen er extra stoelen en tafels. Dit jaar heb ik mijn menu- en drankenkaart uitgebreid. Je kan hier een croque eten. Qua biertjes zijn Kasteelbier Rouge, Bacardi Breezer, Calsberg 0.0. en ook Liefmans 0.0. erbij gekomen. Alleen bij aankondiging op Facebook wordt zwemmen toegestaan in de zwemvijver. Dit enkel wanneer er redders aanwezig zijn. Zodra de redders stoppen, moet iedereen uit het water. De bezoekers mogen er dus niet van uitgaan dat ze hier zomaar kunnen zwemmen.”

In ‘t begin was de Smoothiebar ook op vrijdag toegankelijk. Nu enkel op zaterdag en zondag, telkens van 13 tot 21 uur. Kaat – werkzaam in het wzc Maria Rustoord – zal ook nog extra dagen aankondigen via haar Facebookpagina. “Ik denk aan de verkoop van zelfgemaakte producten of aan een bezoek van de bewoners van het woonzorgcentrum. Op zaterdag 29 juni doe ik ook weer mee aan het Foodtruckfestival onder de Brigandsbrug. Ik zal daar niet enkel smoothies verkopen, maar ook aardbeien overgoten met chocolade en een topping naar keuze.”

Meer info: Facebookpagina Smoothiebar.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier