“Hopelijk zet Nafi Thiam of Remco Evenepoel straks een Bavik of Kwaremont aan de lippen”: brouwerij De Brabandere partner van Lotto Belgium House tijdens Olympische Spelen

Philippe Verhaest

De vele Belgische fans op de Olympische Spelen in Parijs zullen dankzij Brouwerij De Brabandere hun tricolore gevoel nóg sterker kunnen laten weerklinken. De West-Vlaamse brouwer is met Bavik Super Pils en Kwaremont officieel partner van het Lotto Belgium House in Parijs én het Olympic Festival in Middelkerke. “Wij willen helpen om mensen samen te brengen.”

Olympische Spelen zonder Lotto Belgium House, dat is zoals een café zonder bier. Het iconische Les Salons Hoche in Parijs, op amper vijfhonderd meter van de Arc de Triomphe, moet hét Belgische epicentrum tijdens de Spelen worden.

Daar zullen ze onze atleten toejuichen met West-Vlaams bier in de handen. Brouwerij De Brabandere uit de Harelbeekse deelgemeente Bavikhove zal er als officiële partner zowel Bavik Super Pils als Kwaremont schenken. Dankzij een samenwerkingsverband met brouwerij Vanhonsebrouck uit Izegem en De Halve Maan uit Brugge zal er ook Filou en het alcoholvrije Sportzot uit de tapkranen stromen.

SV Waregem

“Een mooiere manier om onze 130ste verjaardag te vieren, kunnen we niet bedenken”, glimlachen CEO Bert De Brabandere en salesdirecteur Tanguy Vermeeren. “Onze brouwerij heeft een lange geschiedenis wanneer het over sportsponsoring gaat. Denk bijvoorbeeld aan onze shirtsponsoring tijdens de gloriejaren van SV Waregem, maar we zijn ook nadrukkelijk aanwezig tijdens de voorjaarsklassiekers van Flanders Classics.”

“Via sportorganisator Golazo en Gracias zijn we ook partner van het golftornooi Soudal Open, net als de 3×3-basketbal en de Flanders Darts Trophy van september in Antwerpen. Toen we de kans kregen om mee het Lotto Belgium House in Parijs te kleuren, hebben we geen seconde getwijfeld.”

“De Olympische Spelen zijn de absolute hoogmis van de internationale topsport. Wij staan eveneens voor absolute kwaliteit, daarom linken we onze naam en merken met veel plezier aan dit prachtig event”

Bert De Brabandere en Tanguy Vermeeren omschrijven de Olympische Spelen als de absolute hoogmis van de internationale topsport. “Wij staan eveneens voor absolute kwaliteit, daarom linken we onze naam en merken met veel plezier aan dit prachtige event.”

In het Lotto Belgium House zullen van 26 juli tot en met 11 augustus om en bij de 40.000 supporters over de vloer komen. “En die krijgen allemaal de kans om van onze bieren te genieten. Wij willen helpen om mensen samen te brengen.”

Middelkerke

In het Lotto Belgium House worden alle medaillewinnaars en atleten die een topachtplaats – met bijhorend olympisch diploma – behaald hebben, in de bloemetjes gezet. “Hopelijk zetten toppers als Nafi Thiam en Remco Evenepoel dan een Bavik of Kwaremont aan de lippen. Bovendien kan je vanuit Les Salons Hoche driekwart van alle olympische sites en stadions te voet bereiken. Een toplocatie, dus.”

Ook dichter bij huis wordt een olympisch dorp opgetrokken. “In Middelkerke moet het Olympic Festival, pal naast het gloednieuwe casinogebouw, 50.000 fans lokken. “Ook daar komen alle Belgische atleten met een diploma of medaille binnen de 72 uur na het behalen van hun resultaat langs.”

Unieke sportervaring

Voor brouwerij De Brabandere zijn beide olympische locaties de ideale gelegenheid om klanten een unieke sportervaring aan te bieden. “Op een steenworp van onze brouwerij de Olympische Spelen vanop de eerste rij kunnen meemaken, gebeurt maar één keer in je leven. Wij duimen mee dat ons land met een recordoogst aan medailles en ereplaatsen naar huis komt.”

Het Olympic Festival in Middelkerke is gratis te bezoeken, een ticket voor het Lotto Belgium House heb je al vanaf 20 euro.