Frédéric en Debora zetten ‘t Friethuis verder

Frédéric Julien en Debora Van den Bussche uit De Panne zijn de nieuwe uitbaters van ‘t Friethuis. Eind juni verhuizen ze met hun zoontje naar Alveringem. © AB
Anne Bovyn
Anne Bovyn Medewerker KW

Frédéric Julien (35) en Debora Van den Bussche (34) zullen in Alveringem frituur ’t Friethuis verder zetten. De zoektocht van huidig zaakvoerster Maika Rieckaert naar gemotiveerde overnemers kent dus een happy end. “Wij zullen met dezelfde leveranciers werken en dezelfde producten aanbieden”, zegt Frédéric die straks het gezicht van de frituur wordt.

Begin augustus 2023 maakten Maika Rieckaert en haar man Wannes bekend dat hun goed draaiende frituur te koop staat. Ze hoopten vurig om een koper te vinden die in hun pand frietjes zou blijven bakken. Acht maanden later hebben ze die gevonden in het koppel Frédéric Julien en Debora Van den Bussche.

Gekocht

“Wij hebben inderdaad het pand in de Oerenstraat gekocht”, bevestigt Frédéric. “Debora werkt als administratief bediende bij Brandweer Westhoek, zelf ben ik technieker van opleiding en werk ik momenteel nog in een metaalverwerkend bedrijf. Debora behoudt haar job, ik zal voltijds de frituur uitbaten. Ik maak dus – met veel goesting – een ferme carrièreswitch (glimlach). Ik droom er al een tijdje van om een eigen zaak uit te bouwen en thuis ben ik naar het schijnt een goeie amateur-kok. Via facebook zagen we dat deze mooie zaak te koop stond. “Zou dat niets voor jullie zijn”, zeiden sommige kennissen. We hebben het een tijdje laten bezinken, maar het idee is blijven hangen. Mijn schoonbroer en schoonouders wonen in Alveringem. Wij kennen de gemeente en de frituur dus wel een beetje. Toeval wil dat Debora haar dooppeter zeventien jaar lang een frituur had. Omdat we wilden weten wat de job inhoudt, hebben we samen gezeten en zijn we de zaak in Alveringem ook samen gaan bezichtigen. Een frituur openhouden, is immers meer dan enkel frieten bakken. Eind juni verhuizen we naar Alveringem en op woensdag 17 juli gaan wij officieel open.”

Meer open

Aan het concept zullen de nieuwe uitbaters weinig veranderen, horen we. Wel zullen ze meer dagen open zijn: van woensdag tot en met zondag. “Kwalitatief en lekker zal ook onze filosofie zijn”, zegt Frédéric. “De frietjes worden in huis gesneden. We kiezen dezelfde producten en leveranciers. Maika staat er op dat de overgang vlot verloopt en staat ons bij met raad en daad. Daarom hebben we al enkele shiften meegedraaid. Debora zal op vrije momenten ook wel eens helpen en we zoeken ook jobstudenten en flexi’s. Of wij zelf ook frietliefhebber zijn? Elke Belg eet graag een lekker pak friet zeker hé? Wij dus ook”, glimlacht Frédéric.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier