Ellen (38) en Matthew (41) baten nu Gasthof Het Witte Paard uit in Oostvleteren: “Iedereen moet zich hier thuis voelen”

Op de foto Ellen met haar zoon Noël (9) en Matthew met zijn zoon Maurits (9). © RVL
Redactie KW

Sinds kort kan je weer de voeten onder tafel schuiven in Gasthof Het Witte Paard op de Markt in Oostvleteren. Dit prachtige restaurant zat al een tijdje zonder uitbating en daar is nu verandering in gekomen.

Ellen Laethem (38) groeide op in het Roeselaarse, haar ouders hadden er een eigen slagerij/traiteur en zo kwam de beslissing om een opleiding te volgen in hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Ellen deed haar ervaring op in verschillende zaken, waar ze proefde van alles wat de horeca te bieden had.

Matthew De Volder (41) deed na zijn opleiding in hotelschool Ter Duinen verschillende stages in het buitenland. Maar ook Matthew groeide op in de horeca, zijn ouders hadden destijds de sterrenzaak ‘t Convent in Reninge en hij kwam zijn ouders versterken in het restaurant waar zijn vader Rudi De Volder zijn grootste leermeester werd.

Familiale sfeer

Nu vond het koppel dat het tijd werd om er samen voor te gaan. Het Witte Paard is voor hen de geschikte locatie om hun dromen waar te maken. Ze willen vooral een familiale sfeer brengen waar iedereen zich thuis voelt. Ellen zal met haar aanstekelijke glimlach en enthousiasme de zaal voor haar rekening nemen, waar ze de klanten in de watten zal leggen met haar sociale zelve.

Matthew zal in de keuken het beste van zichzelf geven, want koken zit hem in het bloed. Met veel liefde zal hij zijn gerechten bereiden, met dagverse producten aangevuld met seizoensgebonden vernieuwende suggesties.

Zaaltje

Naast een gezellige binnentuin waar je kan genieten van een hapje en een drankje, een zonnig terras met zicht op de pittoreske Markt beschikt Het Witte Paard ook over een smaakvol ingericht zaaltje dat afgehuurd kan worden voor een familiefeest, bedrijfsfeest, seminarie, congres of event. Er is plaats voor 55 personen.

Vanaf september zal er op zondag een all-in-zondagsmenu te verkrijgen zijn.

Open op maandag en dinsdag van 11.30 tot 20.30 uur, woensdag en donderdag gesloten. Vrijdag en zaterdag open van 11.30 tot 20.30 uur en op zondag van 10 tot 20.30 uur. De keuken is doorlopend open en in de namiddag is er ook tearoom. Reserveer alvast je tafel via 0484 61 03 13 of reservaties@wittepaard.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier