Elise (29) opent kleurrijke studio wink: “Ik hoop het Overbekeplein wat leven in te blazen”

Met studio wink wil Elise ook getalenteerde makers de verdiende exposure geven © MD
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Sinds Sinksen opende Elise Van Hoecke (29) haar eerste fysieke winkel onder de naam ‘studio wink’. Je vindt er kleurrijke interieurdecoratie, designitems met een knipoog en opvallende artikelen in samenwerking met lokale ontwerpers. “Zo breng je niet alleen extra inspiratie en kleur in huis, maar steun je ook (startende) creatievelingen.”

Sinds midden mei vind je op het Overbekeplein studio wink. “Mijn webshop bestaat al twee jaar, maar vorig jaar in maart waagde ik me voor het eerst aan een pop-up in Deinze, waar ik nu woon. De locatie was niet top, daarom keer ik terug naar mijn thuisstad Kortrijk”, vertelt Elise, in een vorig leven copywriter en vertaler. “Ik wou niet naar een drukke winkelstraat en liet mijn oog vallen op het hoekpand op het gezellige, rustige Overbekeplein. Ik heb het pand volledig verbouwd met hippe terrazzo-tegels, muntgroene toetsten en kleurrijke roze en paarse accenten. Kortom: een fris ogende, opvallende en esthetische winkel.”

“Ik hoop het Overbekeplein wat leven in te blazen. Ik geloof erin – samen met de huidige zaken Me-Made, Crate Records, de inKijk, … – hiervan een plein te maken met leuke kleine ondernemers, met focus op lokale ambacht. Het past volledig binnen het slow shopping verhaal. De meeste items zijn handgemaakt door makers van in en rond Kortrijk en uit België, maar je vindt er ook unieke stuks ontworpen en gemaakt in onze buurlanden of iets verder in Europa. Ik wil vooral duurzame items aanbieden waarvan mensen zeggen ‘Amai, zo tof, dat heb ik nog niet veel gezien’ en hen aanmoedigen om zelf creatief te blijven en hun innerlijke speelse kind te omarmen door meer kleur te durven gebruiken.”

In de interieur- en decoratiewinkel vind je onder meer lampen, onderzetters, vazen en bloempotjes, wasmanden in Belgisch katoen, muurdecoratie zoals posters, kaders en spiegels, en kaarsen. “Advies over welk kleur te kiezen of wat het best samen past, geef ik niet. Iedereen heeft een eigen stijl en favoriete kleur. Ik zal daarom ten hoogste mijn klanten aanraden om op hun eigen gevoel af te gaan, hun eerste gedacht te volgen of het stuk te kiezen dat meteen hun aandacht trok.”

studio wink is van maandag tot vrijdag open van 10 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 18 uur. Op zaterdag is de winkel open van 13 tot 18 uur. Meer info op www.studiowink.shop.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier