Tiende editie Ostendaise gaat van start

Voor de tiende keer transformeert het Zeeheldenplein tot het culinaire epicentrum van de Belgische kust. © TVA
Timmy Van Assche
Timmy Van Assche Medewerker KW

Voor de tiende keer transformeert het Zeeheldenplein in Oostende tot het culinaire epicentrum van de Belgische kust met ‘Ostendaise – North Sea Food Fest’. Ook deze jubileumeditie staat in het teken van gastronomie recht uit de zee.

Het grijze en grauwe weer van zaterdagvoormiddag was slechts een detail, want al snel stonden vele tientallen mensen aan te schuiven om jetons op de kop te tikken. In de namiddag en zeker op zondag komt de zon piepen en is het hek helemaal van de dam.

Het concept van het festival is genoegzaam bekend: met Noordzeevis en dagverse lokale producten als hoofdingrediënt bundelt een uitgelezen selectie van lokale chefs de krachten om de culinaire ziel van Oostende tot uiting te brengen. Ostendaise zet ook dit jaar in op de promotie van minder bekende en onbeminde vissoorten, gevangen door Belgische vissers. Dat recept werkt, want vorig jaar bijvoorbeeld werden meer dan 22.000 gerechten aan de man en vrouw gebracht. Stiekem hopen de organisatoren van Toerisme Oostende dat aantal opnieuw te behalen of te overtreffen.

Dit jaar tekenen 27 lokale horecazaken present – drie meer dan vorig jaar – en serveren alles samen 32 gerechten, allemaal voorgeproefd en geselecteerd door Gault&Millau. “Deze prestigieuze samenwerking verzekert dat elke deelnemende chef de unieke smaken van de Noordzee tot hun recht laat komen, van de klassieke garnaalkroket tot creatieve, moderne interpretaties die verrassen en inspireren”, klinkt het.

Ostendaise is vandaag, zaterdag, nog open tot 21 uur en op zondag van 11 tot 19 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier