Man (40) ontkent dat hij 13-jarig meisje filmde in pashokjes Brugs zwembad: “Ik kreeg dit niet uitgelegd, dus liep ik maar weg”

© Unsplash
Redactie KW

Een 40-jarige Bruggeling riskeert een jaar celstraf met uitstel voor voyeurisme. In de kleedhokjes van het LAGO-zwembad in Brugge zou B.D. een 13-jarig meisje gefilmd hebben met zijn gsm, maar zelf ontkent hij dit met klem. Zijn uitleg voor wat er wél gebeurde is opmerkelijk.

Op 29 juni 2022 werd het slachtoffer in de kleedruimtes van het LAGO-zwembad aangesproken door B.D. Die vroeg haar om een hokje vrij te houden voor zijn kinderen en ook het volgende hokje niet te gebruiken. Toen ze zich even later uitkleedde in nog een ander hokje, zag het meisje plots een gsm uitsteken boven de wand. Het meisje schreeuwde om hulp, waarna B.D. de benen nam.

Ongeloofwaardig verhaal

B.D. werd even later al geklist door de politie. Camerabeelden bevestigden het verhaal van het meisje, maar op de gsm van de man werd geen bezwarend materiaal aangetroffen. “Hij had natuurlijk voldoende tijd om de beelden te wissen”, stelde procureur Christophe Bergez. “Hij kwam ook met een verwarrend en ongeloofwaardig verhaal op de proppen.”

De Bruggeling ontkende met klem dat er sprake was van voyeurisme. “Maar hij begrijpt wel dat dit in de ervaring van het meisje anders was”, pleitte advocaat Maarten Vandermeersch. “Mijn cliënt was op zoek naar een potje ontsmettingsmiddel, dat hij twee dagen eerder in de hokjes was vergeten. Zijn oog viel op de bewakingscamera’s en hij gebruikte zijn gsm om na te gaan of die in de hokjes konden filmen.”

Blanco strafblad

Naar eigen zeggen raakte B.D. achteraf in paniek. “Ik besefte hoe het overkwam en dat ik dit niet uitgelegd zou krijgen”, zuchtte hij. “Dus sloeg ik op de vlucht.” Meester Vandermeersch benadrukte dat de man nog een blanco strafblad heeft en dat er in het zwembad nooit meldingen waren geweest over B.D., die er wekelijks kwam zwemmen. De uitspraak volgt op 13 mei. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier