Met Lunch Local gezond op het werk

De kist met gezonde producten is goed gevuld.
Bert Vanden Berghe

Snel een broodje binnenduwen terwijl je wat scrolt door nieuwssites, en dan meestal nog aan je bureau of op je werkplek. Geef toe, de kans is groot dat je middagpauze er ook zo uitziet. Maar daar wil Cathy Jansens komaf mee maken. Met Lunch Local biedt ze gezonde bedrijfslunches aan. Wij mochten het concept uittesten op de werkvloer.

Zelf kijk ik elke keer weer vol afschu… euh, bewondering naar collega’s die de avond ervoor een gezonde maaltijd voorbereiden of – nog erger – ‘s morgens extra vroeg opstaan om een healthy middagmaal ineen te flansen om dan mee te nemen naar het werk. Wie daarvoor weinig tijd of goesting heeft, zit nu goed bij Lunch Local. Cathy Jansens uit Kortrijk startte haar bedrijfje afgelopen september op en wil – eenmaal Kortrijk veroverd – ook de rest van onze provincie aandoen.

Cathy komt ter plekke een houten kistje aanleveren met daarin verse soep, zuurdesembrood, broodbeleg, vegetarische preparé en een slaatje per persoon. Wij krijgen onder meer verse hummus, knolselderspread en een slaatje met rode biet geserveerd. De smaken zitten goed, in het gezelschap mist niemand vleesbeleg, al kan die optie wel in de toekomst als ze de juiste leveranciers vindt.

Cathy Jansens wil mensen gezonder laten eten op het werk.
Cathy Jansens wil mensen gezonder laten eten op het werk.

Mee met de seizoenen

Voor het menu dat altijd vegetarisch is, werkt Cathy samen met lokale handelaars. Die kiest ze zorgvuldig uit. Zo ontdekken we in het kistje ook nog een Keiems Bloempje, een kaasje dat bij ons in de polders wordt gemaakt. Omdat Cathy meegaat met de seizoenen, kan je je lunch niet kiezen en moet je je laten verrassen. De spreads zijn geserveerd in oude confituurpotten, de potjes waarin de slaatjes zitten zijn biologisch afbreekbaar. Het kistje en de thermosfles van de soep komt Cathy nadien weer oppikken. Dat duurzame verhaal wil ze nog verder uitbouwen. Ze heeft er ook haar missie van gemaakt om mensen gezonder te laten eten op het werk. Door de koemelkallergie van haar jongste dochter besloot Cathy zich te verdiepen in de voedingsleer. Vandaag is ze docente voedingsleer en marketing aan Vives in Kortrijk.

De porties van Lunch Local mogen dan wel niet groot ogen, toch zijn ze ruim voldoende. Meer nog, geen enkele portie raakt op. Restjes verdwijnen in de koelkast voor ‘s anderendaags. En van dat opgeblazen gevoel na het eten van een klassiek broodje ‘s middags is al evenmin sprake.

Voor een basislunch (zuurdesembrood, twee soorten broodbeleg en een slaatje) betaal je 8,95 euro. Wie er graag soep bij heeft, betaalt 10,95 euro. Het buffet wordt geserveerd vanaf vijf personen.

Info: www.lunchlocal.be.

ons rapport


+ Ruime porties

+ Dagverse producten

+ Geen opgeblazen

gevoel

+ Duurzaam verhaal

– Levering vanaf

vijf personen

– Drankjes ontbreken

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier