Het huis van Katrien Allemeersch en Stef Lantsoght, die samen grafisch ontwerpbureau Keppie & Keppie runnen, oogt van buitenaf industrieel en strak. Binnenin vinden we echter gezellige en slim ingerichte ruimtes. Ruimte is hier overigens ook het sleutelwoord. En dan hebben we het niet enkel over het thema van de slaapkamer van de oudste zoon.
...

Het huis van Katrien Allemeersch en Stef Lantsoght, die samen grafisch ontwerpbureau Keppie & Keppie runnen, oogt van buitenaf industrieel en strak. Binnenin vinden we echter gezellige en slim ingerichte ruimtes. Ruimte is hier overigens ook het sleutelwoord. En dan hebben we het niet enkel over het thema van de slaapkamer van de oudste zoon. "Ik begon als fotografe en we wilden oorspronkelijk een winkeltje vooraan het huis, met daarboven een fotostudio", aldus Katrien. "Vandaag is dat geëvolueerd naar een soort etalageruimte. De donkere kamer is een berging geworden en de studio werd geruild voor ons bureau. Dat bevond zich oorspronkelijk deels in onze living, maar sinds we kinderen hebben, trekken we graag de deur letterlijk en figuurlijk achter ons dicht na de werkdag."De eetkamer en de living worden gescheiden door grote glazen wandpanelen, die ook netjes de trap naar boven kunnen afsluiten. De modulaire tafel is een ontwerp van architect Tom Vanhee. Hij gaf het hele huis mee vorm, van de woonkamer tot de slaapkamer, badkamer en dressing. Ook het trapmeubel met lades springt in het oog. Onder de treden van de trap werden immers grote schuiven gemaakt, waar het drukwerk kan in opgeborgen worden. "Het enige wat we zouden veranderen aan de benedenverdieping is de keuken iets groter maken. De epoxyvloer slijt ook af in de keuken", klinkt het bij Stef. Door slim te schuiven met de glazen wanden, kan je er één grote ruimte van maken. Naar eigen zeggen handig voor familiefeestjes of huisconcerten. De oranje kleur de lievelingskleur van Katrien zorgt voor een warme toets, de kasten in reliëf voor een extra speelsheid. De grote ramen langs de zijkant bieden dan weer een mooi zicht op de speelse tuin, met vooraan een lange rechthoekige vijver die in de zomer voor een speels lichteffect zorgt in huis. "Hoewel we aan een drukke weg wonen, vinden we hier toch rust."Het huis is gebouwd in een spie, maar compenseert het nauwer wordende einde achteraan ruimschoots met hoge plafonds. In de bureaus boven resulteert dat in veel kastruimte en veel lichtinval dankzij de lange, brede ramen. In de kinderkamers werd het bed op een verhoog gebouwd, waardoor er beneden meer zit- en bureauruimte is. "In de kamer van de jongste werd dat verhoog gebruikt als leeshoek, maar binnenkort wordt zijn kamer meer aangepast aan zijn leeftijd en verkast ook het bed naar boven."Daarnaast vinden we een extra kamer, die gebruikt kan worden als logeerkamer, maar evengoed om even tot rust te komen met een boek. Op de bovenverdieping vinden we ook een badkamer voor de kinderen, terwijl die voor Katrien en Stef geïntegreerd werd in hun slaapkamer. De bubbels op de muur reflecteren het slaappatroon. "Het weerspiegelt de soorten stappen die je doormaakt tijdens de slaap", aldus Stef. De bubbels komen terug op de lakens én in de aangrenzende doucheruimte. De douche en het bed wordt afgescheiden door een badkamermeubel, ook in lichte tinten. Samen met alweer die lichtinval zorgt het voor ademruimte. De grote inloopdouche wordt overigens slim afgesloten met een deur waarmee je ook de dressing opent. "Het is handig dat het ruim is, ja, maar het is vooral praktisch, wat voor ons toch de belangrijkste factor is."