Zwevegem wint tweede label van ‘Sportbedrijf’

Schepen Raf Deprez, Sofie Dewyn en Ruth Defoort (deskundigen sport) en Mieke Depoortere (diensthoofd sport) zijn uietraard tevreden met de erkenning. © GJZ
Geert Vanhessche
Geert Vanhessche Medewerker KW

Het gemeentebestuur van Zwegem ontving opnieuw het Label Sportbedrijf van Sport Vlaanderen. “We hechten veel belang aan fitte werknemers en zijn dankbaar voor de bijzondere dynamiek die is ontstaan tussen de werknemers dankzij de bedrijvensport.”, zegt sportschepen Raf Deprez (CD&V). Twee jaar geleden kreeg de gemeente als eerste in West-Vlaanderen al een eerste Label Sportbedrijf.

Volgens Mieke Depoortere, diensthoofd sport, is het label de kers op de taart voor de vele initiatieven die de afgelopen jaren zijn ontstaan. “Dat gebeurde dankzij nauw overleg met een grote delegatie werknemers die alleen maar de voordelen zien van voldoende beweging en gezondheid op de werkvloer.”

De sportdienst is vooral trots op het feit dat de Zwevegemse bedrijven intussen hun weg vinden naar het gemeentelijk initiatief en zich aansluiten bij de Beweegstunt@Sportpunt. “Dit zijn allerlei lessenreeksen die we openstellen voor iedereen die werkt in de gemeente. Kruisbestuiving tussen bedrijven is een grote meerwaarde en zorgt voor een aangename interbedrijvensfeer. Het doel van het initiatief is nog meer mensen duurzaam aan het bewegen krijgen en hen stimuleren tot een gezonde levensstijl.”

Inzetten op gezondheid

De lessen hebben telkens plaats op dinsdag en donderdag tussen 12 en 13u.30. De nieuwe reeksen starten midden september. Voor 10 lessen betaalt men 30 euro. De kost kan al dan niet gedragen worden door de werkgever. Het volledige aanbod vind je terug op www.zwevegem.be/bedrijvensport.

Volgens het diensthoofd hebben de lessenreeksen enkel maar voordelen. “Inzetten op de gezondheid van medewerkers zorgt voor een positieve dynamiek in een organisatie. Het creëert meer betrokkenheid en gelukkige medewerkers die zich met goesting inzetten voor hun bedrijf.”

In de wetenschap dat het niet haalbaar is voor elk bedrijf om werknemers over de middag te laten sporten, beschikt de gemeente ook over alternatieven. Zo geeft men ook tips om een sportief bedrijf met fitte en gezonde werknemers te worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier