Straffe prestatie: Justine Ghekiere uit Izegem pakt bolletjestrui in Ronde van Frankrijk

Justine Ghekiere neemt de bolletjestrui mee naar Izegem. © Belga
Redactie KW

Wielrenster Justine Ghekiere uit Izegem heeft er een schitterende Tour de France Femmes opzitten. Ze gaat naar huis met de bolletjestrui en zaterdag schreef ze de zevende en voorlaatste bergrit op haar naam.

Justine Ghekiere (AG Insurance – Soudal Team) heeft zich zondag mathematisch verzekerd van eindwinst in het bergklassement van de Tour de France Femmes. Ze moest enkel nog de slotrit naar Alpe d’Huez uitrijden om de bolletjestrui veilig te stellen.

Daags na haar ritzege in Le Grand-Bornand sprong Ghekiere opnieuw mee met de vroege vlucht, waarna ze als eerste doorkwam op de top van de Col de Tamié, een beklimming van tweede categorie. Nadien wist Ghekiere geen punten meer te nemen op de doortocht bovenop de Col du Glandon (buiten categorie), maar ook haar belangrijkste concurrente Puck Pieterse deed dat niet.

Ghekiere klokt af op 46 bergpunten en geen van de andere rensters kon dat verschil nog bijbenen. De 28-jarige West-Vlaamse kon dus zonder ongelukken op de top van Alpe d’Huez haar tweede bergtrui op rij in een grote ronde veroveren, na die van de Ronde van Italië eerder dit jaar. Demi Vollering, die de rit won, eindigt als tweede in het bergklassement op 34 punten.

In het algemene klassement maakte de Izegemse wel nog een flinke duik, van plaats 10 naar plaats 30 op bijna 27 minuten van eindwinnaar Katarzyna Niewiadoma.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier